PNL lansează luni un sondaj pentru a măsura patru potenţiali candidaţi ai partidului la Primăria Capitalei, a anunţat liderul partidului, Ludovic Orban, care a precizat că numele său nu se regăseşte printre cele patru. Se regăseşte însă numele europarlamentarului Rareş Bogdan, care afirmă că ţi va cere preşedintelui partidului să îş scoată din sondaje, pentru că nu candidează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna care începe, luni, va intra în teren un sondaj de opinie prin care vom testa potenţialii candidaţi ai partidului, patru la număr. Avem patru candidaţi pe care-i măsurăm, dar, evident, măsurăm şi alţi potenţiali candidaţi", a declarat liderul PNL duminică, la Hotnews Live.

Întrebat dacă şi el este inclus în acest sondaj, premierul a răspuns: "Nu, nu. Eu sunt măsurat numai ca grad de satisfacţie faţă de exercitarea funcţiei de premier, nu sunt măsurat ca şi candidat la Primăria Capitalei".

Se află însă pe lista potenţialilor candidaţi Rareş Bogdan, care nu este interesat de candidatură şi care a explicat la România TV care îi sunt planurile şi ce ar face dacă preşedintele Iohannis l-ar chema şi i-ar cere să candideze la Bucureşti.

”Mă rog la Dumnezeu să nu-i dea acest gând şi să nu mă cheme. Sper să mă cheme să susţin candidatul. Să îmi spună: ”Să îl ajuţi pe x sau să îl ajuţi pe y”. O să vorbesc dimineaţă cu Ludovic Orban să mă scoată de pe chestionarele de sondaje. Eu am spus că nu candidez. Nu are rost să mă măsoare. Eu stau bine. Fiecare om îşi alege un drum în viaţă”, a afirmat Rareş Bogdan duminică seara.

Într-o altă emisiune Rareş Bogdan a admis că preşedintele Klaus Iohannis este singurul om care îl poate pune în situaţia de a trebui să discute acest subiect, dar că ar fi pus ”într-o situaţie complicată”.

Ludovic Orban a fost întrebat, în urmă cu o săptămână, dacă crede că Rareş Bogdan ar putea-o învinge pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei şi a spus: ”Desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va face în baza unei cercetări sociologice ample pe care o facem în Bucureşti, prin testarea potenţialilor candidaţi ai PNL, şi va fi desemnat candidat ce care are cea mai mare şansă să câştige alegerile”.

Întrebat dacă exclude posibilitatea susţinerii lui Nicuşor Dan, Orban a afirmat: ”Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.