PNL lansează o campanie de informare pentru românii care trăiesc în Marea Britanie, intitulată ”Alături de românii din UK”, fiind creată o platformă unde pot fi semnalate eventuale probleme sau incidente care ar putea apărea în urma referendumului de ieşire a acestei ţări din Uniunea Europeană, a anunţat, joi, pe Facebook, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne propunem să venim în sprijinul lor cu informaţii utile şi noutăţi despre evoluţia Brexitului. Am creat o platformă utilă unde pot fi semnalate eventuale probleme sau incidente discriminatorii survenite. Haideţi să le dăm o mână de ajutor”,  a scris Alina Gorghiu. 

Potrivit unui comunicat al PNL, campania a fost lansată prin organizaţia PNL Diaspora, fiind una de informare pentru românii care trăiesc în Marea Britanie, în contextul Brexitului, intitulată ”Alături de românii din UK”, care se va derula prin intermediul paginii de Facebook https://www.facebook.com/alaturideromaniidinuk/.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Partidul Naţional Liberal îşi propune să le fie de ajutor românilor care trăiesc în Marea Britanie. Pagina de Facebook menţionată va conţine informaţii utile şi noutăţi despre evoluţia Brexitului şi poate constitui, de asemenea, o platformă utilă unde pot fi semnalate eventuale probleme cu care aceştia se confruntă în noul context sau eventuale incidente discriminatorii survenite”, arată PNL. 

Liberalii mai transmit că ”românii din Marea Britanie merită respect şi sprijin, pentru ca vieţile lor să nu fie tulburate de ultimele evenimente”.

”Partidul Naţional Liberal este alături de românii din Regatul Unit şi va face eforturi pentru a le apăra drepturile şi interesele. Pericolul xenofob este mai vizibil ca oricând, acum, în Regatul Unit, unde cetăţenii străini stabiliţi se confrundă cu furia naţionaliştilor extremişti. Românii nu au fost nici ei ocoliţi de aceste situaţii nedemne pentru un stat care s-a definit întodeauna ca unul democratic. În acest context, PNL este îngrijorat de situaţia celor peste 170.000 de români care muncesc, potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie - şi care aduc beneficii ţării în care locuiesc - şi de situaţia celor aproximativ 9.000 de români angrenaţi în diverse forme educaţionale în Regat. Tuturor acestora PNL le transmite că va întreprinde toate demersurile în plan instituţional pentru ca drepturile de cetăţeni europeni să nu le fie afectate ca urmare a rezultatului referendumului”, mai spune PNL, menţionând că a cerut Guvernului înfiiţarea unei linii telefonice dedicate românilor din Marea Britanie, prin care cetăţenii să poată cere informaţii cu privire la drepturile lor şi, totodată, să poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.