Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Galaţi a votat propunerea preşedintelui organizaţiei, deputatul George Stângă, de excludere a UDMR de la guvernare. Rezoluţia se numeşte „Guvernare românească pentru români” şi sancţionează acţiunile şi atitudinea anti-româneşti de care au dat dovadă liderii UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Galaţi, preşedintele filialei, deputatul George Stângă, a propus spre aprobare o rezoluţie prin care solicită scoaterea UDMR de la guvernare. Rezoluţia propusă de liderul filialei PNL Galaţi se intitulează „Guvernare românească pentru români” şi sancţionează acţiunile şi atitudinea anti-româneşti de care au dat dovadă liderii UDMR”, arată postarea de sâmbătă pe pagina de Facebook a PNL Galaţi.

„Acţiunile liderilor UDMR, dar şi ale unor miniştri ai acestei formaţiuni nu pot să rămână nesancţionate. Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afişează la adresa românilor. Suntem în situaţia în care trebuie să punem pe primul plan interesele românilor, indiferent de etnie, nu ale unui grup de cetăţeni. După ultimele evenimente, pe care eu cel puţin le consider absolut revoltătoare şi jignitoare la adresa poporului român, consider că UDMR nu mai are ce căuta la guvernare. PNL este partidul românilor! Este partidul unirii românilor, al modernizării României! Nu putem ca tocmai noi să acceptăm să fim jigniţi la noi în ţară de către cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a afirmat George Stângă, preşedintele PNL Galaţi.

Propunerea iniţiată de preşedintele PNL Galaţi face referire la mai multe declaraţii şi acţiuni ale liderilor UDMR, printre care discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

Potrivit lui George Stângă, „este un afront la adresa noastră ca naţiune! Ardealul niciodată nu a fost pământ unguresc!”.

Liderul PNL Galaţi a mai sancţionat şi faptul că liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, dar şi faptul că liderii UDMR nu au sancţionat şi nu s-au delimitat de discursul rasist promovat de către premierul Ungariei, Viktor Orban, mai arată postarea pe reţeaua de socializare.

George Stângă a criticat şi gesturile ministrului Mediului, Tanczos Barna, cel care la finala Cupei României la hochei pe gheaţă a intonat imnul Ţinutului Secuiesc, şi care a apărut recent într-o fotografie în echipamentul naţionalei de hochei pe gheaţă a Ungariei.

Preşedintele filialei PNL Galaţi a mai criticat faptul că cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării condus de către un reprezentant al UDMR blochează programele destinate primăriilor din ţară.

Potrivit lui George Stângă, trebuie refăcută formula guvernării. „UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel. Gradul de sfidare la care am ajuns şi jignirea pe care unii dintre reprezentanţii de seamă ai UDMR o aduc românilor nu pot fi trecute cu vederea”.

În unanimitate, membrii PNL Galaţi prezenţi la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean au votat în favoarea propunerii de scoatere de la guvernare a UDMR, mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.