Organizaţia PNL Diaspora, condusă de Rareş Bogdan, transmite luni că a avut o contribuţie majoră în atragerea de firme aplicante pentru programul ”Pilonul 2- Diaspora Start Up Nation”. Astfel, spune filiala, demersurile PNL Diaspora s-au concretizat într-o mobilizare exemplară a tuturor filialelor, mai ales în ultimele două săptămâni, astfel încât numărul firmelor antreprenorilor români, care aplică pentru program, să fie cât mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului, în urmă cu două săptămâni, numărul firmelor care au aplicat era de aproximativ 700, iar în urma implicării active a PNL Diaspora, s-a ajuns la 1648 aplicanţi înscrişi.

”Sunt aşadar 1648 de firme deschise în România de către antreprenori români din Diaspora, oameni de afaceri care vor să pornească investiţii în România, pe baza experienţei acumulate în străinătate. Totodată, prin demersurile făcute de PNL Diaspora la nivelul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, perioada de înscriere a fost prelungită, pentru a da posibilitatea firmelor să aplice în număr cât mai mare”, spune PNL Diaspora.

Filiala liberală menţionează că Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a publicat vineri lista cu aplicanţii la Pilonul II-Diaspora, ordonaţi după punctaj, în urma evaluării automate, pentru granturile de la stat de maximum 200.000 de lei fiecare.

Iniţial, Guvernul alocase doar 20,031 milioane de lei credite bugetare pentru Diaspora, iar ulterior bugetul a fost suplimentat cu credite de angajament până la un plafon bugetar de 200 milioane de lei la Pilonul II.

În perioada 19 iulie, ora 10.00 - 3 octombrie, ora 20.00, au fost depuse 1648 de solicitări de finanţare, pentru granturi de maximum 200.000 de lei fiecare.

”Numărul mare de aplicanţi a fost salutat şi de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, care a subliniat că ”împreună putem dezvolta un mediu antreprenorial competitiv şi prosper”, transmite PNL Diaspora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.