PNL susţine că fuziunea dintre PMP şi UNPR nu este surprinzătoare fiind ”oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea”, purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, declarând, marţi, pentru News.ro, că fuziunea ”este treaba lor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să fie sănătoşi! E treaba lor”, a comentat purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, anunţul făcut de liderul PMP Traian Băsescu. 

Liberalii au transmis, printr-un comunicat de presă, că ”fuziunea dintre PMP şi UNPR nu reprezintă o surpriză”.

”Fuziunea este doar oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea, nu reflexia unui proiect politic serios. Relaţia dintre liderii PMP şi UNPR este demult cel puţin o colaborare foarte bună, dacă nu o prietenie strânsă. Gabriel Oprea este un personaj reevaluat în repetate rânduri de Traian Băsescu, de la «Mafia lui Năstase» şi «lacheul lui Ponta» la «general avansat de 4 stele»”, se arată în comunicat. 

Potrivit liberalilor, ”aşa-zisa fuziune este doar un gest disperat de supravieţuire al liderilor PMP şi UNPR”.

”Prin această alianţă se confirmă faptul că am trecut de la 2 partide mici la o fuziune al cărui potenţial electoral se apropie de marja de eroare. PMP nu face altceva decât să se transforme în «soluţia imorală» a democraţiei româneşti”, mai transmite PNL. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că Congresul de fuziune dintre PMP şi UNPR va avea loc miercurea viitoare, iar progresiştii urmează să primească două funcţii de conducere la nivel central, iar actualul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, va fi preşedinte executiv alături de Eugen Tomac, precizând că Gabriel Oprea nu va avea nicio funcţie şi ”va rămâne cu onoarea”.

”Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor  nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare fiecare partid congresele de fuziune”, a declarat Băsescu. 

Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va păstra sigla şi imnul PMP şi va fi condus de Traian Băsescu, ce va fi asistat în conducerea partidului de doi preşedinţi executivi, Valeriu Steriu şi Eugen Tomac. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.