Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că s-au strâns semnături pentru depunerea în Parlament, în zilele următoare, a unor proiecte de lege care să pună în acord decizia Curţii Constituţionale privind pierderea mandatului de către aleşii locali care sunt condamnaţi cu suspendare, cu aceeaşi regulă, în cazul parlamrentarilor condamnaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De ce parlamentarii nu ar beneficia de aceeaşi prevedere ca şi primarii? Cei condamaţi cu suspendare îşi mai pot continua mandatul? Concluzia Biroului Politic Naţional a fost că trebuie să promovăm încă de astăzi, şi am reuşit să strângem semnături, iniţiativele legislative care aduc aceeaşi prevedere şi în cazul parlamentarilor”, a spus Alina Gorghiu. 

Ea a precizat că modificările legislative privesc Statutul deputaţilor şi senatorilor, modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi modificarea Statutului Senatului.

”Astăzi am strâns semnături, proiectele vor fi depuse astăzi sau mâine şi vor intra în proces legislativ. Vom vedea care e opina şi a celorlalte grupuri parlamentare”, a mai declarat copreşedintele PNL. 

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, declarând neconstituţională Legea prin care aleşii locali care sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare nu îşi pierd mandatul.

Curtea Constituţională a apreciat că, prin legea adoptată de Parlament, s-a creat un regim discriminatoriu, iar soluţia aleasă ar fi deturnat scopul legiuitorului, de a apăra integritatea funcţiei de ales local.

Decizia a fost luată în unanimitate de judecătorii CCR.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.