Conducerea PNL a adoptat, miercuri, în şedinţa Biroului Politic, o rezoluţie privind salvarea TVR, soluţiile urgente propuse fiind numirea unui nou Consiliu de Administraţie, retragerea de către PSD a propunerii de separare a funcţiilor de preşedinte şi director general şi găsirea de către noul CA a soluţiilor pentru redresare, inclusiv insolvenţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după şedinţa conducerii partidului, că liberalii au adoptat o rezoluţie privind situaţia de la TVR, pe care o consideră o prioritate, şi vor sprijini sută la sută soluţiile legislative şi parlamentare pentru ca televiziunea publică să fie salvată.

”Situaţia critică financiară în care se găseşte TVR, vorbim de 700 de milioane lei datorii, peste 2.000 de salariaţi care au câştigat procese împotriva instituţiei şi urmează executări silite care vor bloca activitatea televiziunii”, a spus Gorghiu. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ea a menţionat că, în acest an, televiziunea publică împlineşte 60 de ani de activitate. ”Am fi prima ţară din Uniunea Europeană care nu are un serviciu public de televiziune”, a adăugat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a prezentat ”trei paşi” pe care liberalii îi consideră importanţi în a avansa discuţiile pentru salvarea televiziunii, lansând şi un ”apel către politicieni să nu transfere această dezbatere publică într-un nou scandal şi un exerciţiu de imagine”.

”Primul pas, prioritate zero în rezolvarea situaţiei TVR, este numirea Consiliului de Administraţie, în condiţiile legii. Procedura a fost declanşată în această săptămână, şi sperăm ca se va încheia până pe 23 martie, când expiră mandatul actualului director general intermar al TVR”, a spus Gorghiu.

Ea a menţionat că nu este de dorit să se suprapună peste criza TVR şi” o criză managerială, la care Parlamentul ar fi complice”.

Gorghiu a mai anunţat că PNL face un apel public către PSD pentru a abandona iniţiativa legislativă, nediscută cu partidele şi care e plimbată prin comisii, care doreşte modificare legii astfel încât funcţiile de director general şi cea de preşedinte să fie separate.

”Este doar o aventură penibilă, în an electoral, născută din orgolii ale unor colegi de la PSD. Amendamentele din această iniţiativă nu aduc nicio soluţie pentru situaţia TVR, ci creează funcţii de conducere suplimentare şi mai distruge şi radioul public”, a explicat ea.

A treia soluţie prezentată de PNL este ca, imediat după ce va fi numit Consiliul de Administraţie, primul său obiectiv să fie ca, în maximum o lună, să inventarieze toate soluţiile privind rezolvarea situaţiei din TVR, inclusiv insolvenţa, pentru o analiză clară a avantajelor şi dezavantajelor.

”PNL nu exclude varianta insolvenţei, dar considerăm că nu este o soluţie în acest moment decât după ce se epuizează toată alternativele existente”, a mai spus Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.