Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că liberalii au convenit să susţină, în dezbaterile din Camera Deputaţilor asupra Legii dării în plată, eliminarea plafonului privind creditele introdus în Senat, precum şi exceptarea programului "Prima Casă" din prevederile legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit în Senat, pentru un motiv pe care l-am spus public de nenumărate ori. (...) Este un plafon care stabileşte o discriminare foarte clară şi temerea noastră, că această lege în baza acestui articol poate fi atacată la CCR, este reală", a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a precizat că partidul va susţine şi exceptarea programului "Prima Casă" din prevederile legii. Mai mult, liberalii vor cere măsuri suplimentare pentru a se asigura că legea se va aplica doar titularilor de contract, respectiv cei care au luat casa în scop de domiciliu, pentru a elimina posibilitatea ca de prevederi să beneficieze şi "samsarii sau speculatorii".

PNL vrea şi ca legea să se aplice în continuare contractelor aflate în derulare, considerând că nu se pune problema retroactivităţii.

Reexaminarea cerută de către preşedintelui Klaus Iohannis privind proiectul Legii dării în plată va intra în dezbaterile Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

În dezbaterile din Senat a fost respins un amendament la proiectul Legii dării în plată prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garanţii guvernamentale, cum ar fi Prima Casă. În schimb, darea în plată nu se va face pentru creditele cu o valoare mai mare de 150.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.