Reprezentanţii PNL Bucureşti au anunţat marţi că au sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, după ce primarul general Gabriela Firea a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei electorale, dispoziţia de primar prin care sunt stabilite locurile unde urmează să fie amplasate panourile pentru afişat electoral, potrivit legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşi campania electorală are o perioadă mai scurtă din cauza epidemiei de COVID-19, primarul general al Capitalei a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei, dispoziţia de primar prin care să stabilească locaţiile în care urmează să fie amplasate panourile pentru afişaj electoral, potrivit Legii nr. 115/2015. Asta în condiţiile în care legea prevede clar această obligaţie: «Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora (...)»”, arată organizaţia PNL Bucureşti, într-un comunicat de presă remis marţi News.ro. 

PNL a sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti şi cu privire la abuzul continuu al autorităţilor locale din Capitală, care, în mod discreţionar şi total injust, au aplicat numeroase sancţiuni organizaţiilor politice, fie de natură administrativă, precum îndepărtarea materialelor electorale, fie de natură contravenţională, sancţiuni abuzive care au dus la imposibilitatea promovării candidaturilor la alegerile locale din 2020.

„Prin acest modus operandi, Gabriela Firea nu numai că a încălcat dispoziţiile legale, dar a încălcat şi dreptul bucureştenilor de a fi informaţi cu privire la candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie şi de a vota, astfel, în deplină cunoştinţă de cauză! Mai mult decât atât, Firea, prin lipsa de acţiune, a adus atingere unor drepturi fundamentale prevăzute în mod expres de Constituţia României, precum dreptul de a fi ales (art. 37 din Constituţie) şi dreptul la informaţie (art. 31 din Constituţie)”, mai indică sursa citată.

Liberalii filialei din Bucureşti spun că Gabriela Firea se comportă „ca pe propria moşie”, chiar şi în ultimele zile ale mandatului şi sfidează „fără scrupule legile şi drepturile cetăţenilor pe care ar trebui să-i reprezinte”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.