PNL va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, al prefectului Capitalei, Speranţa Clişeru, dar şi pe numele altor "actori politici sau guvernamentali" care sunt responsabili de intervenţia în forţă a Jandarmeriei de la protestul din 10 august, a anunţat preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban. Tot el a spus că înceând de luni, juriştii PNL le vor acorda asistenţă juridică oamenilor care au fost răniţi la manifestaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom depune o seiszare la PÎCCJ, o sesizare penală, care îi vizează, în principal, pe Carmen Dan, prefectul Capitalei şi pe alţi actori politici sau guvernamentali despre care vom avea informaţii până la momentul depunerii sesizării că au fost implicaţi în lanţul decizional care a dus la reprimarea totală a manifestaţiilor", a declarat Ludovic Orban.

El a anunţat că PNL va face toate demersurile pentru pedepsirea vinovaţilor pentru intervenţia de la protestul din data de 10 august.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"PNL va face toate demersurile posibile pentru identificarea şi pedepsirea vinovaţilor pentru aceste agresiuni fără precedent împotriva cetăţeanului român care au fost realizate sub comanda politică a paridului de guvernămând şi a reprezentanţilor partidelor de guvernământ în instituţiile statului", a mai adăugat el.

Orban a mai spus că juriştii PNL se vor întâlni luni pentru a acorda asistenţă juridică tuturor cetăţenilor care au fost răniţi la protestul din 10 august.

"La ora 16.00 se vor întâlni avocaţii PNL şi începând de astăzi (luni - n.r.) vom acorda asistenţă juridică către toţi cetăţenii care au fost vătămaţi, care au suferit leziuni sau a căror integritate fizică a fost pusă în pericol ca urmare a intervenţiei brutale a Jandarmeriei, pentru a-i susţine din punct de vedere juridic, în formularea plângerilor penale sau a eventualelor acţiuni în instanţă", a mai anunţat acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.