Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a acuzat vineri Guvernul de trădare naţională şi de abuz de putere în formă continuată şi a cerut Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să atace la Curtea Constituţională (CCR) ordonanţa de urgenţă prin care au fost dezincriminate mai multe infracţiuni din codurile penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Efectele abuzului de putere în formă continuată comis de Dragnea Liviu şi Guvernul Grindeanu sunt trădare naţională. Efectele destabilizării Justiţiei şi a luptei anticorupţie comis de Dragnea Liviu şi Guvernul Grindeanu sunt trădarea intereselor României. Efectele afectării relaţiilor noastre strategice prin abuzul de putere comis prin emiterea şi menţinerea ordonanţei constituie trădare naţională şi cerem încă o dată Guvernului Grindeanu, domnului Dragnea să abroge de urgenţă această ordonanţă”, a declarat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că sfidarea voinţei sutelor de mii de români care protestează în aceste zile constituie la rândul ei un act de trădare a voinţei naţiunii şi a cerut Avocatului Poporului să atace ordonanţa la Curtea Constituţională.

”Avocatul Poporului să fie alături de popor, nu alături de infractori”, a adăugat el.

Predoiu a mai explicat că actul emis de Guvern este un atac direct la independenţa Justiţiei, ”şi Justiţia este îndreptăţită să îşi apere această independenţă”.

”În acelaşi timp, PNL protestează faţă de modul în care ministrul de Interne a manipulat opinia publică şi a blamat presa pentru relatările care au fost corecte în legătură cu manifestaţiile din ultimele zile. Este încă un motiv pentru care doamna ministru trebuie să demisioneze”, a conchis prim-vicepreşedintele PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.