În Programul de Guvernare elaborat în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Partidul Mişcarea Populară acordă o importanţă deosebită culturii, propunând creşterea alocării bugetare pentru acest domeniu la 1,5% din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, PMP va merge în Parlament şi la orice negocieri politice cu propunerea ca finanţările pentru cultură din România să se alinieze la standardele aplicate în celelalte state europene. Astfel, creatorii şi promotorii de cultură vor dispune de resursele necesare pentru proiecte de valoare.
Susţinerea financiară a culturii este cu atât mai importantă cu cât acest domeniu se numără printre cele care au fost lovite din plin de criza sanitară. 
În 2020, Bugetul aprobat al Ministerului Culturii a fost de 898 milioane de lei, la un PIB estimat de 1050 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă 0.09% din PIB. 
PMP va susţine şi elaborarea unei strategii naţionale pe termen mediu cu privire la susţinerea Culturii şi la protejarea şi promovarea externă a valorilor naţionale. În acest sens, unul dintre primii paşi propuşi de PMP constă într-un pachet de legi care să îmbunătăţească cadrul legislativ actual, cu privire protejarea patrimoniului cultural naţional.
O imagine promovată de PMP şi care portretizează dezinteresul clasei politice faţă de cultură este cea a Hotelului Concordia, o clădire monument din capitala României unde, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1858, s-a votat Unirea, şi care astăzi arată ca o ruină.
Prin poziţiile exprimate de PMP, ne asumăm rolul de partener activ şi loial al tuturor celor care îşi doresc să facă mai multe lucruri pentru cultura română.
(Articol susţinut de Partidul MIşcarea Populară.)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.