Parlamentarii PMP au părăsit şedinţa Comisiilor reunite de politică externă, în care era audiată ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, după ce ea a fost întreruptă de preşedintele comisiei din expunerea priorităţilor mandatului său pentru a se putea încadra în termenul de 30 de minute alocat de conducerea Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii PMP au acuzat că la audieri are loc "o mascaradă" şi au părăsit lucrărilor.

Andreea Păstârnac a vorbit aproximativ 10 minute, fiind apoi întreruptă de Rozalia Biro (UDMR), preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, pe motiv că trebuie alocat timp şi pentru întrebări.

Anterior, în Comisie a fost audiat Teodor Meleşcanu, el având la dispoziţie tot 30 de minute, astfel încât unii parlamentari nu au putut pune întrebări, iar alte întrebări au rămas fără răspuns de la ministrul desemnat.

Conducerea Parlamentului a decis ca fiecare ministru să fie audiat pentru maximum 30 de minute în Comisii, astfel încât să existe timp şi pentru un vot în plen joi pentru întregul Cabinet. De obicei, audierile pentru formarea unui nou Guvern durează un minimum de o oră pentru fiecare ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.