Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată, luni, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului. Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a acuzat că PSD şi PNL că vor să acapareze Consiliul Concurenţei şi a adăugat că parlamentarii USR nu au participat la asigurarea cvorumului la şedinţa plenului reunit al Camerei şi Senatului la care urmau să fie numiţi membrii acestei instituţii şi „nu o să gireze niciodată acest sistem”. Astfel, plenul reunit va fi reluat, marţi, de la ora 11.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anunţat, în plenul de luni, că în raportul comisiilor de specialitate privind avizul candidaţilor la Consiliul Concurenţei s-a strecurat o eroare, froarece nu au fost avizaţi favorabil toţi candidaţii care îndeplineau condiţiile şi au fost respinşi candidaţii propuşi de AUR şi USR. Prin urmare, deputatul PSD Alfree Simonis a explicat că pe buletinele de vot vor fi trecuţi toţi candidaţii care îndeplinesc condiţiile, inclusiv cei ai AUR şi USR.

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a acuzat că „PSD şi PNL vor să acapareze, ca o caracatiţă, tot statul român, fiecare instituţie

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Parlamentarii PSD şi PNL nu au fost la muncă - este afirmaţia corectă. Erau mai multe puncte pe ordinea de zi de astăzi, printre care două foarte importante pe care noi, cei de la USR, le-am votat, două puncte referitoare la participarea Armatei Române la nişte exerciţii NATO. Suntem un partid pro-NATO, proeuropean, susţinem participarea noastră la exerciţii, ca să fie foarte clar. Am votat aceste puncte pe ordinea de zi. Punctul 4 pe ordinea de zi era legat de numirea noilor membri în plenul Consiliului Concurenţei, mai exact şapte membri. Legea spune că aceşti membri se pun după algoritmul politic, după ponderile din cele două Camere. USR avea dreptul să numească un om în acest plen. Este foarte important ca opoziţia să aibă oamenii în conducerea acestor instituţii ale statului, instituţii foarte importante pentru buna funcţionare a statului român, însă cei de la putere, PSD şi PNL, vor să acapareze, ca o caracatiţă, tot statul român, fiecare instituţie”, a explicat Ionuţ Moşteanu, luni la Palatul Parlamentului.

Moşteanu a mai precizat că parlamentarii PSD şi PNL au acaparat şi alte instituţii precul ANCOM, ASF sau Curtea de Conturi.

„Astăzi ar fi vrut să pună mâna total şi pe Consiliul Concurenţei, o instituţie foarte importantă pentru business, pentru investitori, pentru antreprenori, pentru consumatori, în orice ţară. Consiliul Concurenţei este o instituţie extraordinar de importantă pentru un echilibru în piaţă şi ar fi vrut să acapareze această instituţie total, nepunând oamenii propuşi de opoziţie, deşi legea din nou spune că trebuie numiţi oamenii pe algoritmul politic din Parlament. Ei bine, n-au fost de acord cu acest lucru”, a mai explicat el.

Liderul deputaţilor USR a mai spus că partidul din care face parte nu avea cum să fie de acord cu această situaţie, fapt pentru care nu a asigurat cvorumul.

„Nu avem cum să fim de acord, nu aveam cum să votăm sinecuriştii PSD şi PNL. Nu am participat la acest cvorum şi s-au trezit că nu şi-au adus oamenii la muncă. Deputaţii PSD şi PNL şi UDMR, pentru că şi UDMR a primit un loc în cei şapte, prin înţelegerile lor cu PSD şi PNL, nu au fost suficienţi pentru a asigura cvorumul la acest vot fizic cu buletine şi au suspendat şedinţa. Au mutat-o pe mâine la 11.30. Noi nu o să girăm niciodată acest sistem de acaparare a instituţiilor statului de către PSD şi PNL”, a conchis Ionuţ Moşteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.