Unul dintre fondatorii Platformei România 100, Alin Cristian Mituţa, fost şef de cabinet al lui Dacian Cioloş, a comentat pe Facebook referendumul pe care USR vrea să îl iniţieze în interiorul formaţiunii pe tema colaborării cu ONG-ul fostului premier, afirmând că ideea aparţine exclusiv Uniunii Salvaţi România şi nu a fost discutată cu Dacian Cioloş, care nu intenţionează să preia conducerea niciunui partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI USR organizează un nou referendum intern pentru a decide dacă va colabora cu platforma România 100, condusă de Cioloş

Mituţa afirmă că referendumul "este o iniţiativă exclusivă a USR care nu a fost discutată sau agreată cu RO100".

"La acest moment, prioritatea România 100 este de a construi alături de comunitatea celor 35 000 de susţinători şi peste 8000 de membri activi soluţii concrete pentru modernizarea României, aşa cum am anunţat şi ne-am asumat. Din acest motiv, pe agenda Platformei România 100 nu există niciun fel de fuziune", scrie cofondatorul platformei.

El spune că România 100 rămâne deschisă "colaborării constructive" cu organizaţii sau cu partide pentru proiecte care sunt în acord cu obiectivele lor, însă discuţiile se rezumă la astfel de cazuri.

"Pentru că am văzut multe speculaţii pe această temă: Dacian Cioloş nu are de gând să preia niciun partid. Avem destulă treabă la Platforma România 100", precizează el.

Uniunea Salvaţi România organizează un nou referendum intern, în care membrii partidului vor decide, la începutul lunii octombrie, dacă doresc să existe o colaborare între USR şi platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, a declarat, marţi, vicepreşedintele formaţiunii Ionuţ Moşteanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.