Aproximativ 1.500 de persoane protestează la Sibiu faţă de modificarea legilor justiţiei şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a liderilor coaliţiei de guvernare. Manifestaţii au loc, duminică seară, şi la Timişoara, la Iaşi, la Galaţi, Braşov sau la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Sibiu, oamenii s-au adunat, ca de obicei, în faţa Magazinului Dumbrava din apropierea zonei centrale, iar la ora 19.30 au pornit în marş pe principalele artere până în Cartierul Hipodrom, traseu consacrat deja de la prostestele din februarie. 

Protestatarii au pancarte cu mesaje antiguvernamentale, iar din litere mari au format mesajele ”România fără penali” şi ”România fără PSD”. 
 
 
Se scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii” şi ”Ieşiţi din casă, dacp vă pasă”.  În drumul lor, manifestanţii vor trece prin faţa clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, dar şi Parchetele. 

Protestul este autorizat până la ora 22.00.

La Timişoara, aproximativ 150 de persoane protestează faţă de modificarea legilor justiţiei, în Piaţa Victoriei, acolo unde are loc şi târgul de Crăciun şu unde este programat şi un concert de colinde. Cei aproximativ 150 de protestatari s-au adunat sub perdeaua de lumini montată de Primăria Timişoara în centrul oraşului, în cadrul Târgului de Crăciun. Ei poartă steagruri tricolore şi strigă lozinci împotriva Guvernului şi împotriva PSD, însă vocea lor nu este auzită din cauza unui concert de colinde care are loc pe scena din faţa Operei.

De asemenea, mai mulţi timişoreni, care participă a Târgul de Crăciun, s-au aşezat în faţa scenei unde are loc concertul. 

La Iaşi, peste 250 de oameni protestează în centrul oraşului. Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18.00 şi au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi fluiere şi vuvuzele. Protestatarii scandează "PSD, ciuma roşie", "Nu la guvernare, hoţii la-nchisoare", "Legile voastre, nişte dezastre" şi "Fiţi atenţi la buzunare, hoţii sunt la guvernare". Ei au pancarte cu mesaje precum "Dragnea, demisia", "Terminăm ce-am început în 89" şi "Jos copitele de pe Justiţie". 

De asemenea, la manifestaţie participă şi filosoful Mihail Şora, în vârstă de 101 ani, care în urmă cu două săptămâni a luat parte la manifestaţia de la Alba Iulia.

"În momentele critice, când mulţimea iese în stradă, eu mă alătur. Le cer românilor să fie fermi, să nu slăbească protestele până nu au câştig de cauză. Eu simt ce simt şi ei, sunt solidar cu interesele ţării. Să nu înceteze protestele. Oamenii nu ies degeaba în stradă şi au dreptate", a declarat Mihail Şora.
 
În momentul în care a ajuns în Piaţa Unirii, cei prezenţi l-au aplaudat. Mai mulţi ieşeni s-au fotografiat cu Mihail Şora, mulţumindu-i pentru faptul că a ieşit în stradă.
La protestul de la Iaşi sunt prezenţi peste 300 de manifestanţi.

La protestele de la Iaşi este prezent şi deputatul USR Cosette Chichirău. În Piaţa Unirii, locul unde are loc protestul, se desfăşoară şi târgul de Crăciun organizat de primăria ieşeană. Mai multe echipaje de poliţie dar şi jandarmi se află în zonă. 

La Galaţi, sunt aproximativ 100 de protestatari, care s-au strâns, ca de obicei, pe platoul din faţa sediului Prefecturii, unde au adus un banner pe care scrie "#Va vedem". Ei scandează "Anticipate", "Demisia", "Vrem justitîţie, nu corupţie", "Kovesi, nu uita, Galaţiul de partea ta".

De asemenea, la Braşov aproximativ 350 de oameni protestează în Piaţa Sfatului.

La Alba Iulia, au ieşit în stradă câteva zeci de persoane, care au mărşăluind pe străzi scandând "Ei cu hoţii, noi cu toţii!".  Protestatarii s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, pornind apoi într-un marş pe străzile importante ale municipiului Alba Iulia. Grupul de protestari s-a manifestat zgomotos, cu vuvuzele şi fluiere, scandând lozinci împotriva PSD şi a Guvernului precum "PSD, ciuma roşie!" sau "Ei cu hoţii, noi cu toţii!". Ei au afişat un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie.#Vă vedem”.  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.