Guvernul ar putea adopta în toamnă un act normativ astfel încât pensionarii din sistemul stat să se poată reangaja în aceeaşi instituţie, dar nu într-o funcţie de conducere, au afirmat pentru News.ro surse politice. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat cu o zi în urmă că Executivul va elabora un proiect de lege prin care să se interzică reangajarea acestora în sistem după ce şi-au depus dosarele de pensionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursele politice au precizat că această măsură ar urma să fie promovată în toamnă printr-un act normativ separat, nu ca modificare la legea pensiilor. Interdicţia vizează toţi bugetarii, nu doar angajaţii din sistemul militar.

”Avem în vedere angajaţii cu funcţii de conducere”, au afirmat sursele citatate.

”Un director de teatru se poate întoarce în instituţia din care s-a pensionat, dar nu pe aceeaşi funcţie, ci ca actor şi poate încasa şi pensia de director şi salariul de actor”, au relatat sursele politice.

Astfel, măsura pe care Călin Popescu Tăriceanu a anunţat-o luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, ar urma să se aplice parţial.

El a afirmat, luni, că Guvernul va elabora un proiect de lege prin care să se interzică reangajarea pensionarilor din sistemul de stat în posturi bugetare.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fi şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului. Poate să facă şi pe ordonanţă, o să hotărâm în perioada următoare”, a declarat şeful Senatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.