Deputatul PNL, Gheorghe Pecingină, a afirmat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre acuzaţiile aduse de PSD că s-a modificat textul ordonanţei cu măsurile pe energie şi de aceea nu a mai fost introdusă spre adoptare în Guvern, că nu ministrul lucrează pe o ordonanţă, ci aparatul de lucru, în colaborare cu alte instituţii, şi la această ordonanţă au lucrat ANRE, Ministerul Finanţelor Publice şi Secretariatul General al Guvernului. El a mai explicat că instituţiile avizatoare cu conducere de la PSD puteau observa aceste aspecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O ordonanţă nu o lucrează ministrul Popescu, o lucrează aparatul din minister, în colaborare, de exemplu la această ordonanţă au lucrat ANRE, Ministerul Finanţelor Publice şi Secretariatul General al Guvernului. S-a ştiut, nu poţi să te duci cu o ordonanţă, a venit ministrul Popescu, a scris-o cu mânuţa lui şi a pus-o pe ordinea de zi ”, a spus deputatul PNL.

El a precizat că nu doreşte să intre în polemică cu colegii din alianţă, dar este clar că s-a ştiut despre conţinutul ordonanţei, înainte de a ajunge pe masa Guvernului. 

”Dacă lucrurile nu sunt aşa cum au fost stabilite şi aşa cum au fost anunţate de premierul Ciucă, ca şi reprezentant al PNL şi al Guvernului, e clar că lucrurile trebuie modificate şi să aibă conţinutul pe care ni-l dorim cu toţii”, a mai declarat Pecingină. 

El a mai arătat că că SGG, ANRE şi Ministerul de Finanţe, instituţii cu conducere PSD şi care au dat avize pe această Ordonanţă, şi puteau vedea şi nu se ajungea la această discuţie, dacă într-adevăr lucrurile nu stau aşa cum s-a decis în coaliţie. 

Gheorghe Pecingină a arătat, despre calendarul pentru această Ordonanţă, că e clar că ”ieri trebuiau să se vadă şi să discute aceste sincope”. 

Despre întârzierea acestei ordonanţe, el a afirmat că lucrurile s-au precipitat şi nu au ţinut de un ministru sau de o persoană. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.