Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat miercuri, referitor la apelul preşedintelui Klaus Iohannis către Guvern de a preciza dacă mai are bani de salarii şi pensii până la finalul anului, că bani sunt şi crede că preşedintele este "dezinformat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Bani de pensii sunt, v-a spus ministrul Finanţelor lucru ăsta. Cred aşa, spunând elegant lucrul ăsta, cred că e dezinformat (preşedintele – n.r.)”, a spus Stănescu, întrebat dacă mai sunt bani de pensii până la finalul anului.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Guvernul şi PSD trebuie să raspundă public la două întrebări - "Ce aveti de gând cu Pilonul II de pensii" şi "Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfărşitul anului?". Şeful statului a spus că Executivul trebuie să răspundă clar şi răspicat la aceste întrebări.
 
Şeful statului a susţinut marţi seară o declaraţie de presă pe tema absorbţiei fondurilor europene şi a Pilonului II de pensii.
 
El a spus că, în ceea ce priveşte Pilonul II, este o "harababură totală", cei de la PSD contrazicându-se între ei.
 
"Din păcate, până şi cei de la PSD se contrazic între ei. Ba se suspendă, ba nu se supendă, ba este un proiect asumat, ba nu a fost asumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea: De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Ce urmăresc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Alţii se întreabă dacă aceşti bani vor fi folosiţi în altă parte. Nu ştiu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns”, a declarat şeful statului.
 
Preşedintele a spus că Executivul şi PSD trebuie să răsundă clar la două întrebări - ce se va întâmpla cu Pilonul II şi dacă mai sunt bani pentru pensii şi salarii: "În acest sens, cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public, clar, documentat, la două întrebări. Una: ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Întrebarea a doua pentru Guvern este umătoarea: mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.