Patru Ordonanţe de Urgenţă printre care una privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, patru proiecte de lege, unul despre aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, precum şi mai multe proiecte de Hotărâre, între care unul vizează produsele biocide ar putea fi incluse pe agenda de lucru a şedinţei de miercuri a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de miercuri, patru Ordonanţe de urgenţă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Astfel, membrii Guvernului ar putea discuta o Ordonanţă de Urgenţă privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. O altă Ordonanţă de Urgenţă care ar putea fi discutată în şedinţa Executivului se referă la completarea anexei la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, precum şi alte măsuri.

De asemenea, o altă OUG se referă la completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Şi o a patra OUG care ar putea fi aprobată de Executiv se referă la aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020, precum şi modificări privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, precum şi pentru înfiinţarea funcţiei de ataşat agricol.

Membri Cabinetului Cioloş ar putea discuta, de asemenea, patru Proiecte de Lege, astfel: Proiect de Lege privind ceremoniile oficiale;  Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului privind transferul şi mutualizarea contribuţiilor la Fondul unic de rezoluţie, semnat la Bruxelles la 21 mai 2014; Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului între România şi Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii, semnat la Bucureşti, la 22 iulie 2015; Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Pe agenda Guvernului se află mai multe Proiecte de Hotărâre, printre care unul se referă la modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide.

Totodată, membrii Guvernului ar putea lua în discuţie, în şedinţa de miercuri, un Memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii publice şi al ştiinţelor medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.