Prin amendamentele susţinute de USR PLUS, Parlamentul European recomandă ca testele PCR sau antigen să fie accesibile pentru cetăţeni, mergând până la gratuitate, pentru a evita eventualele discriminări, arată un comunicat de presă al Alianţei. Documentul vine în sprijinul cetăţenilor care doresc să evite carantinarea şi izolarea atunci când călătoresc între statele membre UE şi este nediscriminatoriu şi gratuit, valabil pe hârtie sau în format digital. Cetăţenii UE care fac dovada că au fost vaccinaţi sau testaţi pozitiv pentru anticorpi ori negativi pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 vor fi exceptaţi de la măsurile de restricţie de circulaţie care sunt impuse de statele UE în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Certificatul este un pas mare pentru milioanele de români care vor să muncească şi îşi câştigă existenţa în Europa. Este un pas spre libertatea şi creşterea economică pe care ni le dorim. Rezoluţia noastră mai vine şi cu un mesaj privind testele accesibile. Trebuie să ne gândim la tineri şi la nivelul de trai din România. Un test nu poate costa 400 de lei fără să afecteze tinerii, fără să afecteze cetăţenii mai nevoiaşi. Aceste două merg la pachet, iar Europa a dat azi un mesaj că sprijină libertatea şi corectitudinea, iar nu specula făcută în pandemie”, a declarat Nicu Ştefănuţă, membru în comisia de mediu şi sănătate publică a Parlamentului European.
 
La rândul său, europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe a precizat că amendamentul său privind finanţarea din fonduri UE a infrastructurii necesare pentru implementarea certificatului a fost inclus în textul adoptat joi de PE.
 
„Cetăţenii europeni trebuie să-şi poată relua călătoriile în siguranţă şi cu cât mai puţină bătaie de cap cât mai curând. Asta face acest certificat şi mă bucur că amendamentul meu privind finanţarea din fonduri europene a infrastructurii necesare pentru implementare a fost inclus în textul adoptat de Parlamentul European, la fel şi propunerile privind combaterea fraudelor asociate şi necesitatea comunicării publice corecte pe acest subiect”, a subliniat Vlad Gheorghe, membru în Comisia pentru Transport şi Turism a Parlamentului European.
 
Prin votul de joi, Parlamentul European şi-a stabilit poziţia de negociere cu Consiliul pentru decizia finală privind Certificatul UE COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.