Parlamentarii PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre şi senatorul George Stângă, au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vor aduce o serie de amendamente la Legea bugetului de stat, acestea vizând domenii precum sănătatea, educaţia şi infrastructura din zona judeţului Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat că va susţine o serie de amendamente la Legea bugetului de stat, iar unul dintre acestea vizează realizarea, în municipiul Galaţi, a unui spital regional cu 400 - 600 de paturi, existând şi terenul necesar construcţiei, fiind vorba, potrivit acestuia, despre un proiect mai vechi care necesită să fie "up-gradat".

Un alt amendament prezentat de Dobre se referă la alocarea unor sume suplimentare pentru zona centrală a municipiului Galaţi, unde sunt necesare lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor a unor comune precum Suhurlui, Costache Negri, Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă.

Victor Paul Dobre a vorbit şi despre amendamente privind infrastructura, inclusiv despre susţinerea realizării podului peste Dunăre.

"Altă chestiune face parte din pachetul de proiecte vitale pentru Galaţi, zona Galaţi - Brăila: podul, finanţarea e prevăzută; intermodalul, s-a deschis finanţarea europeană, dar pentru o integrare cât mai eficientă a Galaţiului cred că e necesară realizarea unei şosele de centură reală, nu improvizaţia de acum", a spus Dobre.

La rândul său, senatorul George Stângă a afirmat că va susţine, printr-un amendament, finanţarea în continuare a lucrărilor de realizare a două noi campusuri şcolare în municipiul Tecuci şi Târgu Bujor, unde lucrările au fost începute în anul 2008 şi sunt realizate, în prezent, în proporţie de 10-15%. Stângă a anunţat că va susţine şi asigurarea fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Tecuci. 

Liderul filialei PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a mai spus că Legea bugetului este cea care dă o imagine asupra politicilor reale, după promisiunile din campanie ale PSD.

"Legea bugetului este cea care ne dă o imagine asupra politicilor reale şi mai puţin asupra promisiunilor şi programelor; PSD va trebui să demonstreze că ceea ce a promis în campanie poate sau nu să facă", a afirmat Dobre.

Noul proiect al bugetului de stat pe anul 2017 a fost publicat de Guvern, fiind aşteptată să înceapă şi şedinţa Executivului în care acesta să fie aprobat. Guvernul a majorat puternic, faţă de prima variantă, fondurile alocate Ministerului Apărării, de la 11 miliarde lei la 16,3 miliarde lei, echivalent cu 2% din produsul intern brut (PIB), dar a redus semnificativ fondurile alocate Serviciului Român de Informaţii, principalul serviciu de informaţii al României. Noul proiect de buget pe acest an a fost publicat vineri de Ministerul Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.