Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, crede că, în momentul în care a ajuns la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis nu s-a gândit decât la un singur lucru şi anume realegerea sa în 2019 şi din acest motiv a făcut compromisuri peste compromisuri şi de aceea a numit-o pe Viorica Dăncilă prim-ministru. Paleologu susţine că atunci când Dăncilă nu va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, va fi “răsturnată” de către PSD, iar faptul că Dăncilă se agaţă de putere, aruncă ţara în aer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paleologu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că doreşte dezbateri cu ceilalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale.

“De ce, de exemplu, preşedintele în funcţie nu vrea să dezbată cu ceilalţi?  Mi se pare că se situează cumva precum Jupiter în Olimp, Zeus Olimpianum, care nu discută cu nimeni şi nu discută decât cu cei care îi sunt fideli”, a afirmat Paleologu.

El a mai spus că mai grav i se pare nu numai că Viorica Dăncilă foloseşte mijloacele pe care le are în calitate de premier pentru a se deplasa în ţară, dar vine şi cu Guvernul după ea la aceste manifestări.

“Cel mai grav mi se pare că doamna Dăncilă nu numai că utilizează aceste mijloace, dar merge peste tot cu guvernul după ea. Am fost săptămâna trecută la Ţebea, era tot guvernul la Ţebea şi ocupaseră acolo terenul, se instalaseră chiar în uşa bisericii, tot guvernul, cât a mai rămas din el, a rămas un  ciot de guvern, ei bine, cu ciotul de guvern umblă peste tot, cu Fifor, cu Teodorovici, cu Breaz, cu cine a mai rămas în guvern. Dar aproape toţi erau acolo şi se băgaseră în faţă în stil ceauşist, doamna Dăncilă ţinea un copil, săracul de el, îmbrăcat în costum naţional, o să îl marcheze toată viaţa această învecinare cu Lady Macbeth sau cu Elena Ceauşescu rediviva”, a spus candidatul PMP la prezidenţiale.

El a mai declarat că tot comportamentul PSD din ultimii ani ridică problema dacă acest partid nu ar putea fi desfiinţat, considerând că social-democraţii au ajuns foarte departe în ultima vreme şi precizând că Liviu Dragnea i-a depăşit pe Adrian Năstase şi pe Mircea Geoană.

“Comportamentul PSD-ului din ultimii ani ridică problema dacă acest partid nu cumva ar putea să fie desfiinţat pentru că în legea partidelor politice este prevăzut foarte clar, sunt nişte paragrafe care se referă la situaţiile în care un partid poate să fie desfiinţat. E vorba de un cartonaş galben, sper să nu fie nevoie de un cartonaş roşu. Credeţi că nu se poate întâmpla aşa ceva când un partid în halul ăsta de abuziv….Cred că au ajuns foarte departe în ultima vreme. Partidul Social Democrat din ultimii ani este o culme, Dragnea l-a depăşit cu mult pe Năstase sau pe Geoană”, a explicat Theodor Paleologu.

Candidatul PMP la prezidenţiale spune că Iohannis nu s-a gândit decât la realegerea sa din momentul în care a ajuns la Palatul Cotroceni şi din acest motiv a făcut compromisuri peste compromisuri.

“Klaus Iohannis, din primul moment la Cotroceni, nu s-a gândit decât la un singur lucru: realegerea în 2019 şi de aia a făcut compromisuri peste compromisuri, de aia a numit-o pe Viorica Dăncilă prim-ministru ,eu nu aş fi făcut lucrul ăsta în ruptul capului pentru că în primul rând este inacceptabil pentru o ţară ca România să aibă un asemenea prin ministru”, a afirmat Paleologu.

El a mai afirmat că Viorica Dăncilă dacă nu va mai intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, va fi răsturnată de către PSD. 

“În momentul în care Viorica Dăncilă nu va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, va fi răsturnată de către Partidul Social Democrat. Această agăţare de putere a doamnei Dăncilă este o catastrofă pentru PSD. După alegerile europarlamentare, imediat, chiar în ziua alegerilor europarlamentare, am spus că guvernul trebuie să se retragă pentru că guvernul nu mai are legitimitate. (…) Faptul că Viorica Dăncilă se agaţă de putere în felul în care o face, faptul că aruncă ţara în aer numai ca să rămână ea la putere, va duce Partidul Social Democrat la catastrofă. Mă bucur de lucrul ăsta, foarte bine, să se ducă de râpă ca partid. Problema e ca antrenează întreaga ţară în degringolada lor, asta e grav”, a precizat candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă există un blat între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă legat de alegerile prezidenţiale, Paleologu a răspuns: ”Nu aş vorbi de blat, nu e un termen care îmi place, dar este evident că preşedintele Iohannis şi-o doreşte pe Viorica Dăncilă în turul doi. Cred că cel mai frică îi este lui Klaus Iohannis de o confruntare cu Theodor Paleologu şi o va avea. (…) Între Dan Barna şi Klaus Iohannis electoratul nu va vedea aproape nicio diferenţă, doar de vârstă, nici măcar înălţimea nu-i distinge sau obârşia, sunt la fel”.

Paleologu a mai afirmat în conferinţa de presă de la Constanţa, că nu este nicio problemă că sunt mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, că sunt unele candidaturi exotice şi că cinci candidaţi contează, trei pe partea dreaptă şi doi din partea stângă.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale a spus că atât Iohannis, cât şi Dăncilă nu au fost capabili să fie unificatori ai dreptei, respectivi ai stângii. 

“Pe dreapta suntem trei candidaţi, în măsura în care Dan Barna e pe dreapta, să spunem rapid, trei candidaţi pe dreapta, doi candidaţi ceva mai importanţi pe stânga. Cam la asta se rezumă alegerile prezidenţiale din acest an. Ce e poate interesant de subliniat este incapacitatea preşedintelui şi incapacitatea primului ministru de a aduna mai mult în jurul candidaturii lor. Este vorba de incapacitatea lor de a convinge tabăra dreaptă sau tabăra stângă. Aici e o reală problemă, Klaus Iohannis nu reuşeşte să fie un unificator al dreptei, Viorica Dăncilă nu reuşeşte să fie un unificator al stângii”, a  mai afirmat Paleologu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.