Guvernul va marca şi în acest an Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, culoare simbol a acestei zile importante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La iniţiativa UNICEF, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an, la data de 20 noiembrie, şi marchează adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului în anul 1989, România fiind una dintre primele ţări semnatare, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

„Guvernul României este angajat să protejeze drepturile copiilor, respectiv dreptul la o viaţă sigură, la educaţie, la sănătate şi să ofere şanse egale de dezvoltare fiecărui copil. Facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun copiilor noştri şi pentru societate, în ansamblu. România a făcut paşi importanţi în direcţia respectării drepturilor copilului. Recent, am adoptat Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 şi Planul Naţional de Acţiune pentru Implementarea Garanţiei pentru Copii, prin care vrem să asigurăm respectarea drepturile tuturor copiilor şi să oferim sprijin celor din comunităţile vulnerabile. Continuăm să lucrăm în această direcţie împreună cu toţi partenerii, cu societatea civilă, şi cu copiii înşişi, pentru a asigura un mediu sigur tuturor copiilor. Fiecare copil este o sursă de bucurie, de inspiraţie şi de speranţă pentru viitorul nostru”, consideră Marcel Ciolacu, conform sursri citate.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Şeful Executivului apreciază implicarea societăţii civile şi colaborarea Guvernului cu UNICEF România în ceea ce priveşte promovarea drepturilor copiilor.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu transmite tuturor copiilor sănătate, bucurii, încredere şi mult curaj în căutarea şi împlinirea propriilor aspiraţii şi idealuri, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.