Palatul Cotroceni va fi iluminat în roşu, luni seara, de la ora 20.00, pentru a marca Ziua Mondială a Conştientizării Bolii Duchenne, o afecţiune multi-sistemică ereditară rară, caracterizată prin pierderea progresivă a funcţiei musculare şi invaliditate la copii, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu această ocazie, Administraţia Prezidenţială se alătură campaniei de conştientizare şi, în semn de solidaritate cu copiii diagnosticaţi cu această afecţiune, atât din România, cât şi din întreaga lume, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roşu începând cu ora 20:00. Scopul este acela de conştientizare şi de informare cu privire la această boală şi la nevoile celor afectaţi”, arată un comunicat de presă al Administraţie Prezidenţiale 

Sursa citată adaugă că „acest demers constituie un îndemn la cooperare îndreptat către decidenţi şi societatea civilă, comunitatea medicală şi ştiinţifică, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii copiilor care suferă de Distrofie Musculară Duchenne, prin asigurarea accesului echitabil la diagnosticare precoce, tratamente de calitate şi servicii de reabilitare, precum şi la diverse activităţi de socializare şi integrare în comunitate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.