Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a afirmat că o candidatură a lui Marian Vanghelie pentru un nou mandat la primăria sectorului constituie o sfidare la adresa locuitorilor acestuia, în condiţiile în care Vanghelie este judecat pentru furt din banii municipalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O eventuală candidatură a coruptului Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5 este o sfidare la adresa locuitorilor din sector. Între arestări preventive, termene de judecată, informaţii că inculpaţii din dosarul său au început să îşi recunoască faptele şi îl incrimnează mai ales pe Vanghelie, acesta s-a gândit că nu a prejudiciat, furat, batjocorit suficient Sectorul 5 şi pare să mai vrea un mandat”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Ovidiu Raeţchi.

Candidatul liberal consideră posibila candidatură a lui Vanghelie drept ”revoltătoare”, pentru că acesta vrea să obţină încă un mandat în funcţia din care a comis furturile din banii publici de care este acuzat de către DNA.

„Am putea să povestim până pe 5 iunie despre faptele de corupţie ale lui Marian Vanghelie, dar sunt convins că locuitorii Sectorului 5 îl vor sancţiona pentru toate fărădelegile din îndelungata sa carieră în administraţia locală şi vor realiza că este principalul responsabil pentru situaţia dezastruoasă în care se află numeroase zone din sectorul nostru” , a afirmat Raeţchi.

Totodată, Raeţchi acuză PSD că îl sprijină pe Marian Vanghelie cu strângerea de semnături.

Marian Vanghelie a participat, joi, la o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului de către deputatul independent Radu Popa, în care a anunţat că a preluat conducerea interimară a unui partid deja înscris la tribunal, Partidul Dreptăţii Sociale.

Primarul suspendat al Sectorului 5 este judecat sub control judiciar din decembrie 2015, după ce a fost în arest preventiv şi în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Vanghelie, suspendat din funcţia de primar în aprilie 2015, a fost trimis în judecată în 7 iulie 2015. Procurorii DNA îl acuză că, în perioada 2006 - 2014, în calitate de primar al Sectorului 5, a cerut şi a primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, pentru a favoriza firmele acestuia.

Marian Vanghelie a fost ales primar al Sectorului 5 în anul 2000. Viaţa politică a lui Vanghelie a orbitat în jurul PSD, el fiind preşedinte al PSD Sector 5, preşedinte al PSD Bucureşti, dar şi vicepreşedinte al partidului, în timpul mandatului lui Mircea Geoană la şefia PSD.

Marian Vanghelie a fost suspendat din PSD la sfârşitul lui 2014, pentru o lună, pe motiv că a afectat imaginea formaţiunii prin declaraţii, după ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al PSD, ca urmare a pierderii alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta. Ulterior, Vanghelie a fost exclus din PSD, alături de Mircea Geoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.