Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îl invită pe Victor Ponta să meargă la un consult psihiatric, liberalul afirmând declaraţiile din ultima vreme ale lui Ponta arată o patologie ce poate fi ţinută sub control printr-o intervenţie de specialitate la care să se adauge multă linişte, grijă şi afecţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Ovidiu Raeţchi crede că declaraţiile publice din ultima vreme ale lui Victor Ponta sunt expresia unei tulburări a lucidităţii şi capacităţii de autocontrol.

“Am citit azi un nou atac al domnului Ponta la adresa preşedintelui României, numit mai nou «clovn european» care «spune prostii foarte mari» pentru ca «a stat toată viaţa la Sibiu sau la Florida». Şi trebuie să va spun că sunt extrem de îngrijorat în privinţa lucidităţii şi a posibilităţilor de autocontrol pe care le mai are domnul Ponta. Vorbim totuşi despre un om în pixul căruia au stat sute de numiri esenţiale, sute de milioane de euro. Cum e posibilă o astfel de degenerare progresivă a autocenzurii? Frustrarea de a pierde peste noapte orice tip de putere explică, desigur, o puternică criză de personalitate, dar nu până la punctul alienării. Au mai existat persoane în situaţia domnului Ponta şi au reuşit să se păstreze în graniţele normalităţii”, spune Raeţchi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El prezintă apoi declaraţiile lui Ponta care ar reprezenta semnale de alarmă ale unei psihopatologii ”care poate fi totuşi controlată în condiţiile unei intervenţii profesioniste cumulate cu multă linişte, grijă şi afecţiune”. Raeţchi decelează trei simptome care ar face necesară o vizită a lui Ponta la psihiatru: delirul conspiraţionist, pierderea controlului şi a limitelor morale şi incapacitatea de judeca moral propriile fapte.

Delirul conspiraţionist este dovedit, crede Raeţchi, de mai multe declaraţii ale lui Ponta precum: ”Am folosit o frază celebră: 'a fost nevoie să moară oameni', da? Pentru domnul Iohannis a fost nevoie să moară oameni ca să aibă guvernul său. Eu zic acum că uite, a fost nevoie să moară domnul Condrea, ca să fie siguri că nu va mai da declaraţii vreodată.  La fel înţeleg că în noiembrie corupţia ucidea. Acum dacă aţi văzut, domnul Iohannis a făcut un efort intens de a muşamaliza această afacere, care e o afacere de mare corupţie întinsă pe foarte mulţi ani” sau ”ATENŢIUNE ATENŢIUNE! Ordin de seară pe unitate - editoriale de înfierare proletară a lui Ponta pentru că a sesizat duminică seara ştirile (false) identice publicate de subunităţile Hotnews şi Ziare.com! Raportăm - Ordinul este executat de comandantul «descoperit» Dan Tapalagă - Hotnews (luni 20.04 la ora 20.30) şi comandantul «acoperit» sub pseudonimul Ioana Ene Dogioiu - Ziare.com (luni 20.04 la ora 21.09)! Felicitări!” şi ”Păi bine dragă Moise, tocmai tu care acum ai serviciul în «câmpul tactic» de la UM Digi 24 să faci aşa greşeală - protest sâmbătă când sunt toţi ofiţerii şi subofiţerii în weekend la familie?! Faci cum scrie la carte marţi seara - spui câţi îţi trebuie (pentru cifre peste 10.000 trebuie să aprobe Klaus) şi scoatem şi rezerviştii!”

Pierderea controlului şi a limitelor morale ar fi arătate de declaraţii lui Ponta ce vizează anumite persoane: ”Cred că are sindromul postnatal! O criză de isterie pe care trebuie să o înţelegem” - despre Alina Gorghiu;  ”Ca un adevărat copil făcut la nervi (din a patra încercare), Perdoiu a arătat doar isteria mamei Gorghiu şi bădărănia tatălui Blaga” - despre Cătălin Predoiu; “Ştiţi că o apreciez atât de mult pe doamna Pora, sigur că dacă ar zice cineva că este cerşetoare sau prostituată, aş sprijini-o cu toată.... doar să nu îi zic aici, la B1, Doamne fereşte!" -despre Andreea Pora; “Raluca Prună acţionează ca o kaghebista sinistră” - despre Raluca Prună; “Oengişti agresivi foşti lefegii ai lui Soros, asistentele kaghebiste ale lui Macovei” - despre miniştri din cabinetul Cioloş.

Incapacitatea de a judeca moral propriile fapte ar fi demonstrată, potrivit lui Raeţchi, de o recentă postare pe Facebook a lui Ponta prin care a comparat o teză de doctorat cu un cântec. ”Cică Ed Sheeran e acuzat de plagiat! O să-i spună Băsescu la televizor «Plagiatorul»”, a scris fostul prim-ministru.

“Îl rog public pe domnul Ponta, în deplină onestitate şi compasiune, dincolo de orice adversitate politică, să accepte un control psihiatric. Mulţi români sunt îngrijoraţi pentru el”, îşi încheie apelul către Ponta deputatul Ovidiu Raeţchi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.