Organizaţia de Tineret a PMP a transmis că nu este de acord cu reducerile care apar în bugetul UE, pentru perioada 2021-2027 în domeniul cercetării şi al programului Erasmus de susţinere a educaţiei. Preşedintele filialei Marius Lucian Lupu a subliniat că este necesar ca Uniunea Europeană să se implice cu măsuri concrete pentru tineret, prin care să ofere tinerilor europeni perspective mai bune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca preşedinte al unei organizaţii de tineret, sunt ferm implicat în tot ceea ce ţine de acest sector. Finanţarea corespunzătoare a politicilor de tineret reprezintă primul pas către implicarea şi conectarea tinerilor. Astfel, propunerea aflată pe masa Parlamentului European cu privire la viitorul buget al UE vine ca o dezamăgire. De ce? Pentru că sectorul de tineret are nevoie de consolidare prin angajamente ferme, nicidecum prin tăieri. Reducerea bugetului pentru cercetare, tineret  şi pentru Erasmus nu poate fi justificată sub nicio formă”, a afirmat  Marius Lucian Lupu, liderul organizaţiei de Tineret a PMP.
El a adăugat că programele Erasmus au avut un mare succes.
„Programele Erasmus reprezintă un real succes al proiectului european. De ele au beneficiat, şi continuă să o facă, sute de mii de elevi, studenţi, cercetători, stagiari şi lucrători de tineret, aceştia având posibilitatea de a descoperi patrimoniul şi diversitatea culturală ale Europei şi de a promova, totodată, o identitate europeană. Erasmus reprezintă o oportunitate de care orice tânăr interesat ar trebui să poată beneficia fără ca acesta să fie un privilegiu”, a mai declarat Marius Lucian Lupu.
Acesta consideră că a investi în generaţiile tinere trebuie să reprezinte o prioritate atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel naţional. Avem nevoie de programe ambiţioase şi proiecte europene de natură să încurajeze, în mod real, implicarea tinerilor, mobilitatea şi cooperarea în rândul lor şi, în mod concret, o mai bună integrare pe piaţa muncii a acestora, cu atât mai mult pe fondul pandemiei de COVID-19.
„Tineret, cercetare, Erasmus, digitalizare – sunt direcţii care nu trebuie să rămână în urmă pentru că ele reprezintă viitorul”, a mai subliniat Lupu.
Organizaţia de Tineret a PMP îşi exprimă speranţa că actuala propunere de buget al UE pentru perioada 2021 – 2027 va fi îmbunătăţită, iar investiţiile în educaţie şi tineret vor fi reconsiderate, astfel încât bugetul să răspundă corespunzător provocărilor pe anii următori.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.