Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că susţine introducerea pe ordinea de zi pentru votul final a proiectului de lege prin care sunt desfiinţate pensiile speciale pentru parlamentari şi a menţionat că acest lucru s-ar putea întâmpla miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a declarat, marţi, că Birourile permanente reunite au decis să trimită către comisia de statut cele trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari.
 
"Birourile permanente reunite au decis să trimită către comisia de statut, comisie care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri, comisia de statut a fost sesizată cu trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, un proiect de lege iniţiat de PNL, un proiect iniţiat de USR-PLUS, un proiect de lege iniţiat de PSD. Am trimis comisiei de statut pentru întocmirea raportului, în măsura în care va fi posibil, deoarece am cerut ca în cadrul plenului constituirea comisiei de statut să fie la primul punct, în măsura în care va fi posibil, dacă după constituirea comisiei de statut comisia de statut poate elabora raportul privitor la cele trei proiecte de lege, noi susţinem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru votul final asupra proiectului de lege de amendare a legii statutului deputaţilor şi senatorilor prin care, practic, se desfiinţează pensiile speciale pentru parlamentari”, a anunţat Orban.
 
El a precizat că, dacă acest lucru nu va fi posibil, s-a dat un termen scurt, de cel mult o săptămână. 
 
"Dacă nu, la prima şedinţă, oricum am dat un termen foarte scurt pentru raport, de maxim o săptămână, dacă va fi posibil vom introduce pe ordinea de zi a plenului de mâine”, a explicat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.