Premierul Ludovic Orban anunţă că va semna, alături de ministrul Finanţelor Publice, o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi vor asuma că datele care stau la baza alcătuirii bugetului de stat sunt reale. Orban spune că nu se vor tăia pensii şi salarii şi că nu se renunţă la majorarea nivelului salariului minim pe economie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La legea bugetului de stat vom avea grijă ca atât ministrul Finanţelor, cât şi subsemnatul ca premier să semnăm declaraţia pe propria răspundere privind veridicitatea datelor care stau la baza alcătuirii bugetului", a afirmat premierul Ludovic Orban, miercuri, la preluarea mandatului de ministru al Finanţelor de către Florin Cîţu.
 
Primul ministru a acuzat "minciunile gogonate" privitoare la tăieri de pensii şi salarii, spunân că acestea "sunt aiuristice şi fac parte din sistemul de dezinformare practicat de liderii PSD”.
 
"Cu siguranţă plata salariilor şi pensiilor reprezintă o prioritate, dar în privinţa salariilor în sectorul public, în mod evident, vom căuta să dăm salarii numai acelor angajaţi din sectorul public care-şi fac treaba, care sunt competenţi, care au capacitatea de a furniza servicii de calitate către români”, a mai afirmat şeful Guvernului.
 
Primul ministru a spus, de asemenea, că nu se renunţă nici la decizia de majorare a nivelului salariului minim pe economie.
 
"Vom lansa procedura de stabilire a creşterii salariului minim în baza unei analize serioase astfel încât propunerea de creştere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, să se bazeze pe realitatea din mediul privat şi pe parcursul procedurii vom conslta partenerii sociali. Va fi o creştere a salariului minim, lumea să stea liniştită", a spus el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.