Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că nu va candida la alegerile europarlamentare, precizând că este candidat la funcţia de prim-ministru, iar pe de altă parte partidul nu poate fi condus de la Bruxelles. "Preşedintele partidului nu pleacă de pe câmpul de luptă", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, pentru News.ro că nu va candida la alegerile europarlamentare, deşi Consiliul Naţional al partidului a decis să-i ofere prima poziţie pe listă.

"Preşedintele partidului nu pleacă de pe câmpul de luptă. Sunt candidat la funcţia de prim-ministru şi partidul nu poate fi condus de la Bruxelles. Prin decizia Consiliului Naţional mi s-a conferit dreptul de a mi se propune capul de listă. Păi eu mă pun pe mine cap de listă? Nu voi candida", a afirmat Orban.

Întrebat dacă Iaşiul sau Moldova vor avea avea un candidat pe locurile eligibile la alegerile pentru Parlamentul European, Orban a precizat că nu poate oferi un răspuns, pentru că totul depinde de modul cum se prezintă fiecare candidat, dar şi de votul din structurile de conducere ale partidului.

"Nu e candidaturi pe judeţe. Sunt 33 de europarlamentari şi 41 de judeţe. Partidele nu pot trimite reprezentanţi din fiecare judeţ, lista este naţională. Important e să trimiţi oameni valoroşi care au expertiză în relaţii internaţionale, care stăpânesc un domeniu de activitate, pentru a se putea impune în faţa colegilor din alte structuri ale Uniunii Europene", a mai spus Ludovic Orban.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.