Premierul Ludovic Orban afirmă că nu se teme de moţiunea de cenzură, că nu există motive pentru ca parlamentarii să introducă o moţiune la adresa Guvernului şi că PSD nu are legitimitatea de a face un astfel de demers. El îi acuză pe social-democraţi că ”şi-au băut joc” de pensionari atunci când au promis majorarea pensiilor, susţinând că ”singura aritmetică folosită în legea pensiilor a fost aritmetica electorală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a spus, referindu-se la legea care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 la sută, că dacă în alte ţări europene un politican ar promite creşterea veniturilor cu 40% ”nu l-ar crede nimeni, nu l-ar vota nimeni, pentru că toată lumea ar spune că minte”.
 
”Impactul bugetar (al legii pensiilor – n.r.) este catastrofal. Era foarte greu de susţinut şi fără apariţia crizei economice această creştere de pensii de 40 la sută care a fost scoasă din burtă, numai cu gândirea că în 2020, când a fost programată, este an electoral. Singura aritmetică folosită în această lege a fost aritmetica electorală. Şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, promiţându-le lucruri care nu pot fi realizate”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.
 
El a precizat că Guvernul pe care îl conduce va majora pensiile şi alocaţiile copiilor, arătând că această majorare se va face în funcţie de realitatea economică. 
 
”Nu mă tem, am conştiinţa datoriei împlinite, nu există niciun motiv pentru depunerea moţiunii de cenzură, iar ultima formaţiune care are legitimitatea să depună o moţiune de cenzură este PSD, care ş-a bătut joc de România”, a adăugat preşedintele PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.