Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că va cere, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, înfiinţarea unei Comisii care să ancheteze problemele create de pesta porcină africană. Potrivit acestuia, “pesta înseamnă ciumă”, iar acţiunile PNL se vor îndrepta împotriva acesteia – “ciuma africană şi ciuma roşie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În cadrul sesiunii extraordinare pe care o vom convoca, vom iniţia şi un proiect de hotărâre de înfiinţarea unei Comisii de anchetă în cazul pestei porcine. După cum ştiţi, pesta înseamnă ciumă. Acţiunile noastre se vor îndrepta împotriva ciumei. Ciuma africană şi ciuma roşie. De fapt şi ciuma africană a penetrat tot din cauza ciumei roşii”, a spus Ludovic Orban.

Ultimul bilanţ al ANSVSA în ceea ce priveşte epidemia de pestă porcină africană, prezentat vineri, arată că sunt 547 de focare în 98 de localităţi, în creştere faţă de precedentul bilanţ, prezentat miercuri. Potrivit specialiştilor, în timp ce în zona de nord-vest a României, evoluţia este lentă, ”chiar staţionară”, iar în sud-estul ţării ”evoluţia bolii este agresivă”.

Totodată, ANSVSA anunţă luni că au fost stinse primele focare de pestă porcină africană într-o comună din judeţul Satu-Mare, atfel că aici nu mai există animale bolnave sau ţinute sub observaţie clinică. Focarele fuseseră depistate la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Potrivit autorităţii, în comuna Micula, judeţul Satu-Mare, au fost stinse primele focare de pestă porcină, depistate la începutul lunii ianuarie din accest an în patru gospodării, fiins semnat un act oficial în acest sens prin care se consemnează că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau ţinute sub observaţie clinică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.