Ludovic Orban a declarat că obiectivul PNL este să nu treacă moţiunea de cenzură. Premierul a adăugat că i se pare un gest iresponsabil din partea PSD să depună moţiune de cenzură cu trei luni înainte de alegeri şi a somat din nou PSD să nu decidă calendarul dezbaterii şi votului moţiunii acum şi să aştepte decizia CCR pe conflictul juridic între Executiv şi Parlament, sesizat de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În această perioadă Guvernul e implicat în lupta contra epidemiei. Am avut o primă săptămână în care numărul de cazuri este în descreştere. Trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar. Elaborăm poziţia Guvernului privitoare la acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 2021-2027. Suntem în curs de elaborare a Programului de rezilienţă, program indispensabil. Ne confruntăm cu soluţionarea problemelor în aproape toate domeniile de activitate. Am început implementarea planului de relansare economică. Să vii să depui o moţiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegeri mi se pare un gest complet lipsit de responsabilitate, unul politicianist, care nu face altceva decât să restrângă capacitatea Guvernului de a lucra”, a afirmat luni Ludovic Orban.

El a adăugat că a fost formată o echipă a PNL care va negocia cu partidele cu care liberalii au avut negocieri de-a lungul timpului, precum şi individual cu parlamentarii.

„Suntem în discuţii, negocieri cu formaţiunile politice cu care am avut negocieri de-a lungul timpului, precum şi în negocieri individuale. Am format o echipă de negociere care e implicată în discuţii cu toţi parlamentarii. Rezultatul se va vedea efectiv la moţiune. Somăm din nou PSD să nu îşi bată joc de democraţie, de România şi să oprească  procedura moţiunii până la decizia CCR. Să nu se facă că nu există această sesizare la CCR. Din punctul nostru de vedere, CCR trebuie să clarifice şi orice demers al PSD până la soluţionare este unul neconstituţional”, a completat Orban.

Chestionat dacă negociază personal ca moţiunea să nu treacă, în calitate de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „În calitate de premier sunt foarte ocupat. Eu nu separ calitatea de premier de cea de preşedinte al PNL, cum a făcut un fost premier. Obiectivul nostru e să nu treacă moţiunea”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.