Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, după încheierea votării, că rezultatul referendumului reprezintă o veritabilă moţiune de cenzură a românilor împotriva guvernării PSD, el criticând şi ”organizarea extrem de proastă”, fără niciun fel de campanie de informare, de parcă Guvernul şi-a dorit ca interesul românilor să fie cât mai mic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatul referendumului de astăzi reprezintă o veritabilă moţiune de cenzură a românilor împotriva guvernării PSD. PNL a atras atenţia de luni bune liderilor politici din România să nu încerce să confişte această temă, să nu politizeze referendumul. Noi am luat decizia de a lăsa deplină libertate membrilor şi simpatizanţilor noştri de a se poziţiona cum le dictează conştiinţa”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a susţinut că ”tentativa lui Liviu Dragnea şi a PSD de a confisca politic această temă a determinat milioane de români să nu vină la vot şi să dea în acest fel un vot de blam către Liviu Dragnea şi partidul de guvernământ”. ”Practic, Liviu Dragnea a furat celor 3 milioane de cetăţeni care au semnat iniţiativa această temă, a aruncat-o în derizoriu şi a compromis-o”, a adăugat Orban.

Preşedintele PNL a mai declarat că organizarea referendumului a fost ”extrem de proastă, nu a existat niciun fel de campanie de informare, de parcă acest guvern şi-a dorit ca interesul românilor să fie cât mai mic”.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au închis duminică, la ora 21.00, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

Prezenta la vot era de 18,87 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.450.189 la ora 19.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.