Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că principalul obiectiv al liberalilor în sesiunea de toamnă a Parlamentului este demiterea Guvernului Dăncilă printr-o moţiune de cenzură, având deja discuţii cu liderii USR şi PMP. Orban enumeră o serie de motive pentru care este necesară o moţiune de cenzură, printre care intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, prăbuşirea economiei şi "jefuirea autorităţilor locale".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"PNL şi-a stabilit ca principal obiectiv pentru actuala sesiune parlamentară demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură pentru a pune punct dominaţiei lui Dragnea şi a clanului din jurul lui Dragnea. Am luat legătura cu colegii din opoziţie, inclusiv cu preşedintele partidului (PMP - n.r.), domnul Tomac. Vom avea discuţii mai aprofundate începând de săptămâna viitoare, vom face o analiză foarte serioasă pentru că ştiţi foarte bine că pe parcursul unei sesiuni parlamentare opoziţia nu poate să depună decât o singură moţiune de cenzură, avem un singur glonte pe ţeavă şi acest glonte nu trebuie irosit trebuie să depunem moţiunea de cenzură în momentul cel mai potrivit care ne poate permite să adunăm voturile necesare pentru demiterea Guvernului", a declarat Orban, a ;coală de Vară a TNL, întrebat cum vede faptul că Traian Băsescu a spus că PNL şi USR nu au arătat susţinere pentru moţiunea de cenzură a PMP împotriva Guvernului.
 
De asemenea, Orban a explicat că PNL are o serie lungă de argumente pentru a susţine o moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, printre care şi intervenţia brutală a Jandarmeriei la protestul din 10 august. 
 
"Avem o lungă listă de argumente de la intervenţia brutală, specifică unui regim totalitar împotriva manifestanţilor paşnici de la mitingul din 10 august, prăbuşirea economică, dezastrul bugetar pe care l-au provocat, disfuncţionalităţile majore din toate sistemele publice, distrugerea oricărui proiect de investiţii, jefuirea autorităţilor locale, jefuirea companiilor de stat, avem sute de argumente pentru a susţine această moţiune de cenzură", a mai precizat liderul PNL.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus vineri că a fost surprins de faptul că PNL şi USR nu au vrut să semneze moţiunea de cenzură a PMP împotriva Guvernului, momentul fiind unul bun, în contextul în care "votantului PSD i se ia porcul din curte".

"Pe mine mă surprinde faptul că, la iniţiativa PMP, care a propus partidelor de opozţie o moţiune de cenzură acum, nici liberalii, nici USR nu au voinţa politică să semneze pentru ca moţiunea de cenzură să poată fi depusă. Este un moment extrem de bun care trebuie valorificat de opoziţie, pentru că situaţia loveşte în electoratul PSD. În momentul de faţă, votantului PSD i se ia porcul din curte şi de la televizor a aflat că Guvernul a avut un raport de la CE din februarie 2017 în care i se cerea să ia măsuri pe care nu le-a luat. Pesta porcină este o probă a nivelului uriaş de incompetenţă şi nepăsare a Guvernelor PSD. Este un motiv pentru care în orice ţară s-ar depune o moţiune de cenzură", a  explicat Traian Băsescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.