Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că, după reuşita moţiunii de cenzură, formaţiunea liberală este deschisă la negocieri, că, ”în mod evident, va susţine acea variantă care este cea mai bună pentru ţară” şi că nu se va crampona de o anumită condiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a precizat că a avut o discuţie de informare cu liderii UDMR.

”Şi pentru UDMR este o decizie extrem de importantă, şi pentru parlamentarii UDMR este o decizie importantă şi ei trebuie să ţină cont de ceea ce spune electoratul care i-a sprijinit în Parlament, care este într-o proporţie covârşitoare nemulţumit de modul cum guvernează Dragnea România prin intermediul guvernului-marionetă. Cred că trebuie ei să aleagă foarte clar: pun România pe primul loc sau preferă să susţină un guvern-marionetă al unui lider care este evident toxic pentru România”, a declarat liderul PNL.

Orban a subliniat că PNL va participa la negocierile de după moţiune şi, evident, în funcţie de ce rezultate concrete vor exista în aceste negocieri, va spijini orice formulă mai bună de guvernare.

”De asemenea, nu s-a schimbat nimic în ceea ce am anunţat că oricând PNL dacă are capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară, este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării. PNL deţine 20% din Parlament, PNL, după reuşita moţiunii de cenzură - pentru că ăsta este obiectivul nostru esenţial -, este deschis la negocieri. în mod evident, va susţine acea variantă care este cea mai bună pentru ţară. Evident că PNL, prin decizia Consiliului Naţional, are o decizie foarte clară legată de nominalizarea persoanei pentru funcţia de prim-ministru. PNL, dacă are capacitatea de a forma o majoritate guvernamentală, va încerca acest lucru, dar asta nu înseamnă că ne cramponăm de o anumită condiţie. Nu mi se pare drept şi firesc ca anumiţi oameni dintre cei care zic că eu m-aş crampona de vreo poziţie, ne critică pentru că PNL are candidat la prim-ministru şi îşi asumă răspunderea guvernării, acum şase luni ne criticau că nu am avut candidat de prim-ministru şi că nu ne-am asumat răspunderea guvernării”, a mai declarat Ludovic Orban.

Fostul premier Victor Ponta, liderul partidului ProRomânia, a anunţat că el şi colegii săi din Parlament vor vota moţiunea de cenzură, dacă Ludovic Orban nu insistă ca el să devină premier şi dacă se va agrea o formulă de guvern care să fie sprijinită şi de parte din PSD-ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.