Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul principal al PNL este declanşarea alegerilor anticipate, aşa cum a anunţat încă din septembrie 2019, şi va face orice demers şi orice efort pentru atingerea acestui obiectiv. ”Cei care îşi imaginează că îşi pot salva scaunul şi pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului îşi fac un calcul greşit”, susţine Orban, preciznd că PSD ”fuge ca dracu de tămâie de anticipate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a afirmat, luni, după şedinţa conducerii PNL, că ”strategia de tergiversare pe care se pare că vor să o pună în practică (social-democraţii- n.r) îi va umple de ridicol îi va face şi mă penibili”.

”Mai devreme sau mai târziu vor trebui să înţeleagă că nu pot să boicoteze procedurile care să ducă la alegeri anticipate. Ştiţi foarte bine că vom continua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare pentru a ajunge la o înţelegere de susţinere a anticipatelor. Obiectivul nostru principal este o declanşarea alegerilor anticipate”, a spus Orban.

Întrebat ce le va explica parlamentarilor, la votul de învestitură, pentru a-i face să nu voteze Guvernul Orban 2, premirul a aspus: ”Asta le voi explica parlamentarilor: să înţeleagă faptul că Parlamentul la ora actuală nu mai poate să ţină prizonieră întreaga societate cu viziunea retrogradă, antireformistă şi cu egoismul lor individual, al parlamentarilor, în special din zona PSD şi altor formaţiuni politice şi că trebuie să înţeleagă că este o obligaţie fundamentală pentru a asigura îndreptarea României în direcţia corectă revenirea la popor şi acordarea acestui drept fundamental al cetăţenilor să îşi aleagă un parlamentar reprezentativ”.

Întrebat dacă există varianta să nu se ajungă la alegeri anticipate, Orban a răspuns: ”Nu. Noi când am demarat aceste proceduri privitoare la anticipate chiar vom realiza toate demersurile, toate eforturile pentru atingerea acestui obiectiv pentru că altfel cei care îşi imaginează că pot să îşi salveze scaunul şi pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului, chiulind de la lucrările Parlamentului, boicotând deciziile constituţionale şi regulamentare îşi fac un calcul greşit. Oprobiul public va fi uriaş şi va sancţiona grav orice formaţiune politică ce va încerca să torpileze proiectul de declanşare a alegerilor anticipate”.

De asemenea, întrebat ce părere are despre declaraţia secretarului general al PSD, Paul Stănescu, referitoare la faptul că PSd doreşte alegeri anticipate, Orban a afirmat: ”Se pare că la ora a

PSD  a anunţat că la sesiza CCR cu privire la nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a ocupa funcţia de premier, după de Guvernul Orban instalat în 4 noiembrie 2019 a fost demis prin moţiune de cenzură.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.