Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, spune liberalii vor finaliza actualul PNDL şi vor continua acest tip de program de investiţii, dacă vor forma Guvernu, precizând, însă, că banii vor merge la comunităţile sărace care nu pot lua fonduri europene pentru diverse investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“PNL a susţinut, susţine, şi va susţine astfel de programe de investiţii. Nu numai că vom finaliza acest PNDL, dar cu siguranţă după finalizarea PNDL 2 vom continua acest tip de program de investiţii. Sigur că una din misiunile fundamentale pe care le va avea viitorul Guvern va fi misiunea de a negocia acordul cu Comisia Europeană privitor la viitorul exerciţiu financiar multianual, bugetul Uniunii Europene pe 2021-2027. Lucrurile trebuie gândite foarte temeinic, ce se poate finanţa prin fonduri europene nerambursabile dintre investiţiile locale, trebuie finanţate din fonduri europene şi doar acele comunităţi locale care nu pot să acceseze fonduri europene sau acele tipuri de investiţii care sunt necesare dar pentru care nu există resursele financiare din finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană, vor face obiectul unui program guvernamental de investiţii în comunităţile locale”, a declarat luni, Orban.

El spune că nu vor mai exista suprapuneri cum suprapuneri cum s-a întâmplat cu PNDL şi Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

“Nu o să mai existe suprapunerea aşa cum au fost suprapunerile, de exemplu ai un PNDL şi în acelaşi timp trebuie dezvoltat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, care este finanţat dintr-un buzunar gol, cu nişte bani care nu există. Astea sunt nişte prostii, astea sunt nişte mijloace de corupere ale primarilor. De asemenea, în ceea ce priveşte şi un viitor program de investiţii la nivel local susţinut de la nivel guvernamental, vom stabili prin reglementările legale criteriile care vor sta la baza deciziilor de alocare a fondurilor către diferitele comunităţi locale”, a explicat liderul PNL.

Orban spune că decizia privind acele finanţări care fi luată cu ajutorul autorităţilor locale şi al profesioniştilor din mediul universitar.

“De asemenea, decizia nu va mai fi doar în pixul unui  ministru sau în pixul premierului, ci va fi rodul unei decizii în care vor fi implicate autorităţile locale, prin asociaţiile lor reprezentative, de asemenea, profesionişti din mediul universitar, care pot să contribuie la luarea acelor decizii prin care alocarea resurselor financiare să se ducă exact acolo unde este nevoie şi către priorităţile care sunt stabilite prin legi”, a mai afirmat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.