Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că negocierile avute marţi au decurs bine şi au existat înţelegeri cu aproape fiecare formaţiune politică participantă la consultări şi crede că şansele de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Negocierile au decurs bine, ne-am înţeles aproape în toate punctele, cu aproape fiecare formaţiune politică am convenit un cadru de colaborare, care va fi materializat sub forma unor înţelegeri, care vor fi validate în conducerea Partidului Naţional Liberal şi în conducerea formaţiunilor politice. Suntem practic pe drum bun, am făcut paşi serioşi înainte şi sunt la fel de încrezător ca şi din momentul desemnării că şansele noastre de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la finalul negocierilor avute cu ALDE, PMP, UDMR şi USR. 
 
El a mai spus şi la ce s-au referit discuţiile avute cu USR.
 
"“În ceea ce priveşte discuţiile şi înţelegerile pe care le-am avut cu reprezentanţii USR, am abordat practic teme care vizează: protecţia mediului, teme economice, teme din domeniul Justiţiei, teme din domeniul reformei electorale. Trebuie să mărturisesc că a fost o discuţie foarte bună în care a existat o dorinţă de înţelegere din partea ambelor părţi şi nu am avut aproape niciun fel de problemă pentru a putea ajunge la un acord, care evident va fi supus validării organismelor statutare ale celor două formaţiuni politice”, a explicat liderul PNL. 
 
El a precizat apoi şi în ce au constatat discuţiile cu ALDE şi UDMR.
 
"În ceea ce priveşte discuţiile pe care le-am avut cu ALDE, după cum bine ştiţi de la prima discuţie au avut nişte solicitări legate de realizarea unei înţelegeri de colaborare care să cuprindă mai mutle puncte, cum ar fi: menţinerea cotei unice de impozitare şi în mod evident susţinem cu toată tăria menţinerea cotei unice de impozitare, corectarea Ordonanţei 114, lucru care se regăseşte şi în înţelegerile pe care le-am avut cu partenerii de la USR şi în înţelegerile pe care le-am avut cu partenerii de la UDMR, în special practic prin abrogarea prevederilor din domeniul energiei, din domeniul comunicaţiilor, a prevederilor legate de pilonul 2 de Pensii şi a prevederilor legate de sistemul financiar-bancar”, a mai declarat Orban. 
 
Liderul PNL speră că reprezentanţii PMP vor reflecta la decizia pe care o vor lua şi vor susţine Guvernul. 
 
"Rămânem în continuare deschişi şi la fel de angajaţi într-un parteneriat şi cu reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, avem încredere că vor reflecta la decizia pe care o va lua şi că vor susţine Guvernul”, a precizat premierul desemnat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.