Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, că premierul Florin Cîţu a fost propus de către coaliţia de guvernare, iar pentru ca acesta să fie schimbat este nevoie ca întreaga coaliţie să ceară acest lucru. ”Partidul Naţional Liberal îl sprijină pe Florin Cîţu. Noi nu ne jucăm cu România”, a declarant Orban, întrebat despre o eventuală preluare a funcţiei de premier, aşa cum au propus cei de la USR PLUS. În plus, Orban a afirmat că mecanismul nu poate fi aceeaptat, pentru că s-ar ajunge la soluţia să ”schimbăm premierul din lună în lună”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, la Bistriţa, dacă este viabilă soluţia propusă de USR-PLUS de a-l înlocui pe Florin Cîţu şi a răspuns: ”Decizia ca premier să fie Florin Cîţu a fost luată în coaliţie, după negocieri, în momentul constituirii Guvernului. Pentru a putea schimba premierul este nevoie ca întreaga coaliţie să solicite acest lucru. Partidul Naţional Liberal îl sprijină pe Florin Cîţu. Noi nu ne jucăm cu România. În momentul în care am luat decizia să-l sprijinim pe Florin Cîţu, nu ne schimbăm peste noapte, pentru că ne cere cineva. De altfel, nici nu putem accepta un astfel de mecanism pentru că este anormal şi nefiresc, păi aşa, dacă fiecare partener de coaliţie poate să determine schimbarea premierului atunci când este nemulţumit politic, atunci înseamnă că schimbăm premierul din lună în lună”.

 Orban a adăugat că ”nu există o motivaţie pentru schimbarea premierului”.

”Premierul a luat o decizie corectă, o decizie care are susţinere politică şi o decizie care era evidentă pentru cea mai mare parte a populaţiei. Obiectivul său a fost să crească calitatea actului de guvernare în domeniul sănătăţii printr-un ministru care, repet, tot USR-PLUS este în situaţia să îl desemnez”, a adăugat preşedintele PNL.

Întrebat  ce va face dacă revenirea sa în funcţia de premier ar fi singura soluţie pentru detensionarea situaţiei, Orban a afirmat: ”După părerea mea nu există acest risc decât dacă nu domină raţiunea, simţul de responsabilitate şi bunul simţ. Ori eu cred că până la urmă toate lucrurile se vor aşeza, vom merge mai departe şi ne vom concentra, repet, pe obiectivele guvernării”.

Orban şi-a exprimat convingerea că impasul poate fi depăşit.

”Primul ministru are dreptul constituţional, atunci când consideră că un minister nu funcţionează bine, să propună revocarea ministrului. Asta a făcut domnul prim-ministru Cîţu, a făcut-o nu pentru că este un ministru de la o altă formaţiune politică ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus (…) Decizia este una strict guvernamentală, administrativă, care nu are legătură cu contextul politic şi funcţionarea coaliţiei (…) Îi îndemn pe toţi colegii şi partenerii din coaliţie să se concentreze pe  ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, să guvernăm pentru oameni”, a mai declarat Orban.

USR-PLUS ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.