Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, la debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”, din judeţul Dâmboviţa, că dacă codrul este frate cu românul, atunci şi românul să arate că este frate cu codrul şi să fie refăcute pădurile României peste tot unde este nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Codrul e frate cu românul zice o veche vorbă, să aratăm că şi românul e frate cu codrul, să refacem pădurile României peste tot unde este nevoie, peste tot unde există risc de afectare a mediului, a solului, a aerului, astfel încât să asigurăm un viitor cert pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri”, a declarat Orban.

El spune că fiecare român trebuie să se implice în această campanie de împădurire.

“Nu e suficient numai noi să ne implicăm în această campanie, prezenţa noastră aici este un semnal clar de implicare a oricărui român care are o conştiinţă şi care ţine la o ţară frumoasă, o ţară cu pădure cât mai dezvoltată să pună umărul la această campanie şi să contribuie pentru ca o suprafaţă cât mai mare a României să poată să devină împădurită”, a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis pentru înaltul patronaj acordat acestei campanii de împăduriri şi pentru preocuparea pe care o are pentru problemele de mediu.

Apoi, Ludovic Orban a plantat un copac, acelaşi lucru fiind făcut şi de preşedintele Iohannis.

În cadrul campaniei, care a debutat în judeţul Dâmboviţa, peste 2.500 de păduri vor fi plantate ”de la zero”, iar în 7.000 se vor face completări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.