Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu poate impune purtarea obligatorie a măştii în familie. Premierul a precizat că „asta este o prostie”, iar PSD a avut o campanie în acest sens, în care spunea ca Executivul vrea să ia o astfel de măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ceea ce se întâmplă într-o familie, depinde familia respectivă. Nu putem impune noi astfel reguli. Am mai auzit prostia asta. S-a şi făcut o campanie de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligaţia purtării măştii în familie. Asta este o prostie. Niciodată un Guvern nu poate să impună aşa ceva”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni cum vedere afirmaţiile lui Alexandru Rafila ca masca să fie purtată în casă în momentul interacţiunii copiilor cu bunicii şi dacă s-ar impune o astfel de situaţie.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că va fi o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 după începerea anului şcolar. El a precizat că în fiecare ţară s-a întâmplat acest lucru, însă problematica se va schimba, dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri, pentru că acest lucru va pune presiune pe sistemul de sănătate.

În opinia acestuia, ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii, printr-un set de reguli stabilite în casă, de exemplu copilul şi bunicul să poarte mască atunci când interacţionează sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.