Premierul Ludovic Orban admite că a greşit atunci când a fumat şi a ignorat regulile privind obligaţia de purtare a măştii de protecţie în spaţiul public închis, el afirmând că toţi cei care comit greşeli trebuie amendaţi "indiferent ce funcţie au”. Orban afirmă că cei din PSD care îl critică ar trebui "să arunce piatra” dacă ei, la rândul lor, sunt "convinşi că nu au păcătuit” şi susţine că "pietrele aruncate de la PSD” nu l-ar atinge. El mai spune că fumează de 40 de ani, dar îşi doreşte să renunţe la acest viciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Fotografia a fost promovată de PSD asiduu, în frunte cu ministrul Finanţelor, cu Teodorovici, cu Vasilcoiu, care a fost consilierul, chiar cred că e sursa zero de unde a plecat campania pe online. (...) Le atrag atenţia să ridice piatra mai dacă sunt convinşi că nu au păcătuit, dar dacă stau şi mă uit la PSD nu prea are cine să ridice piatra, iar piatra pe care o ridică cu siguranţă nu mă nimereşte pe mine, atunci când vine din partea PSD”, a afirmat Orban, luni seară, la Digi 24. 
 
El a spus că nu a făcut "anchetă” să afle cine a realizat fotografia şi nici nu va face acest lucru, spunând că ea reflectă o realitate pe care a recunoscut-o şi pentru care şi-a cerut scuze. 
 
El a precizat că a a plătit amenda maximă pentru contravenţiile pe care le-a săvârşit şi care au reieşit din fotografia făcută de ziua sa. 
 
"Apropo de amendă, ar trebui să ia amendă toţi cei care încalcă legea, indiferent ce funcţie au”, a spus Orban.
 
Primul ministru a mai spus că este fumător de 40 de ani, că a început să fumeze la vârsta de 17 ani şi că îi sfătuieşte pe toţi tinerii să nu încerce, pentru că acest viciu generează consecinţe nefaste. 
 
"Difuzarea acelei poze poate să aibă un efect negativ, eu ca prim ministru fumez. Dacă poza aia e văzută de copii, s-ar putea să mă folosească ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu. Aşa nu, le spun tuturor tinerilor care au văzut, să nu se apuce de fumat dacă pot. Eu m-am apucat de la 17 ani, fumez de 40 de ani, mi-aş dori să mă las de fumat şi o să încerc să mă las de fumat”, a afirmat premierul. 
 
Orban a spus că îi îndeamnă pe tineri să nu înceapă să fumeze pentru că "e mult mai simplu să nu te apuci de fumat, decât să te laşi de fumat”.
 
"Cel mai bine e să nu te apuci de fumat”, a spus Orban.
 
El a menţionat că "reflectează la o soluţie pentru a renunţa la acest viciu", afirmând că cea mai fericită dacă s-ar lăsa de fumat ar fi familia sa.
 
Întrebat dacă a fost prima oară când se abate de la aceste reguli, premierul a răspuns că poartă mască "peste tot în spaţiile publice” şi că se întâmplă să scoată masca de protecţie atunci când este singur în biroul său, cu o singură persoană.

O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări a fost publicată, vineri, pe Facebook.

Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern.

Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.