Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la bilanţul Ministerului Apărării Naţionale, că trăim într-o perioadă dinamică în care se generează diferite ameninţări la adresa României, vizibile sau mai puţin vizibile şi este extrem de important ca Armata Română să fie bine înzestrată şi bine integrată în dispozitivul NATO şi cel al Parteneriatului Strategic cu SUA pentru a face faţă acestor ameninţări şi provocări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vreau să vă transmit respectul, aprecierea şi recunoştinţa noastră pentru modul în care Ministerul Apărării, Armata Română îşi exercită misiunea fundamentală pentru România, apărarea ţării. Trăim o perioadă dinamică în care se întâmplă multe lucruri, se generează diferite ameninţări la adresa României vizibile sau mai puţin vizibilă şi este extrem de important ca Armata Română să fie bine înzestrată, bine pregătită, să fie bine integrată în dispozitivul NATO şi dispozitivul stabilit în cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii pentru a face faţă acestor ameninţări şi provocări care îmbracă forme mult mai subtile şi care pot să genereze pericole care nu sunt neapărat pericole pe câmpul de luptă cu care suntem mai puţini obişnuiţi”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Apărării Naţionale.

Premierul a mai spus că Armata Română are capacitatea de a face faţă celor mai dificile misiuni.

“Armata Română a demonstrat capacitatea de a face faţă celor mai dificile misiuni în care a fost implicată şi am încredere că va avea capacitatea să se adapteze tipurilor de provocărilor, noilor forme de război hibrid sau de altă natură şi că va fi un factor de descurajare puternic astfel încât să putem garanta securitatea României în toate situaţii care pot apărea ulterior”, a mai declarat premierul.

Ludovic Orban a mai afirmat că Guvernul susţine activitatea şi programele Armatei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.