Premierul Ludovic Orban a declarat că legea oferă posibilitatea carantinării zonale, însă deocamdată nu a fost luată nicio decizie de a carantina un judeţ sau vreo localitate. Şeful Guvernului a adăugat că sunt, însă, sub supraveghere trei localităţi unde există cazuri de COVID-19 şi este monitorizată evoluţia cazurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu siguranţă, odată cu intrarea in vigoare a legii, există această posibilitate de a dispune carantina zonală, în cazul în care e o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Dacă într-o localitate, de exemplu un sat sau un cartier sau o comună sau un oraş există un număr de cazuri care depăşeşte numărul de minim 3 cazuri la mia de locuitori se poate dispune carantinarea zonală”, a afirmat Ludovic Orban marţi la finalul videoconferinţei cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare de la sediul MAI.

Prim-ministrul a mai spus că este făcută o evaluarea în legătură cu trei localităţi care sunt supraveghere în momentul de faţă, însă nu a fost luată nicio decizie privind carantinarea.

„Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sunt supraveghere. Încă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi, dar sunt trei localităţi care sunt sub evaluare. S-a făcut o evaluare de localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă vor fi multe cazuri nu vom ezita să luăm astfel de decizii”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.