Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, că s-a înţeles cu liderii USR, cu care a discutat despre proiectele importante pentru cele două partide. ”Contez pe susţinerea USR pentru învestirea Guvernului”, a spus Orban, care a vorbit despre un parteneriat ”onest” între PNL şi USR care au luptat împotriva PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul meu de vedere mi s-a părut că ne-am înţeles”, a spus Ludovic Orban, după întâlnirea cu reprezentanţii USR.

Întrebat dacă USR a dat asigurări ca va vota învestirea Guvernului, Orban a spus: ”Deocamdată nu am ajuns...Am stabilit că vom avea o a doua întâlnire, când  vom face a doua rundă de negocieri, cel mai probabil în cursul zilei de marţi”.

Când i s-a atras atenţia că USR a precizat că aşteaptă săptămâna viitoare să vadă cum se va vota în Camera Deputaţilor la anumite proiecte de lege, Orban a spus: ”Am văzut o declaraţie anterioară în care, într-un fel, condiţionau susţinerea învestirii de reuşita acestor proiecte. Nu cred că asta va fi poziţia lor pentru că este nerezonabilă. Nu poţi să ceri PNL, decât ceea ce poate să dea şi nume să susţină proectele, pe care noi oricum le susţinem, pentru că unele sunt proiectele noastre”. 

Acesta a afirmat că USR şi PNL sunt parteneri ”nu de ieri-de azi” şi a vorbit despre ”un parteneriat onest”.

”Contez pe susţinerea USR pentru învestirea Guvernului. Nu pot să-mi imaginez că ar putea – un partid de Opoziţie care a fost alături de noi atâta timp, care a luptat împotriva PSD – că ar putea să contribuie în vreun fel la menţinerea la Palatul victoria a lui Viorica Dănciă, candidat la Preşedinţia României din partea PSD”, a mai afirmat premierul desemnat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.