Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat, joi, după consultările cu reprezentanţii UDMR, că este optimist în privinţa deciziei pe care această formaţiune o va lua privind susţinerea în Parlament a guvernului liberal, dar că decizia va fi luată de UDMR în cadrul organismelor statutare, lucru care se va întâmpla săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat, joi după-amiază, că discuţia cu UDMR a fost una pozitivă, în care s-au înţeles pe foarte multe puncte.

"Am avut o discuţie referitoare la diferite aspecte care ţin de urgenţa situaţiei în care se găseşte România. Din punctul meu de vedere a fost o discuţie pozitivă, discuţie în care ne-am înţeles pe foarte multe puncte, atât în ceea ce priveşte elementele politicii fiscale, cât şi ceea ce priveşte poziţia faţă de anumite articole din Ordonanţa 114, cât şi în ceea ce priveşte alte elemente ale programului de guvernare. Evident, conform procedurii, UDMR trebuie să ia decizia în cadrul organismelor statutare, lucru care se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. A rămas să mai avem o întâlnire după ce ei dezbat şi iau decizia”, a declarat Orban.

El a precizat că discuţia cu reprezentanţii UDMR a vizat necesitatea unei rectificări bugetare şi structura unei viitor buget.

"Au fost nişte întrebări de bun simţ privind anumite domenii cărora UDMR le acordă o atenţie specială. Am avut discuţii privitoare la necesitarea unei rectificări bugetare pentru că este clar că foarte multe instituţii şi autorităţi locale nu pot să încheie anul în condiţiile actualelor reglementări în domenii bugetare. Am avut o discuţie privitor la structura unui viitor buget în care împărtăşim puncte de vedere similare, să existe o pondere mai mare acordată investiţiilor, o pondere mai mare acordată educaţiei. Am discutat despre posibilitatea de a utiliza fonduri europene, în special din cadrul programului POIM, şi de a cere acordul Comisiei Europene ca sumele pe care este clar că nu avem capacitatea de a le absorbi să poată să fie utilizate pentru Programul Operaţional Regional”, a explicat liderul PNL.

Orban a spus că după această discuţie este optimist în privinţa deciziei UDMR.

"A fost o discuţie foarte serioasă, la obiect, o discuţie legată de foarte multe elemente ale programului de guvernare în câteva domenii importante şi din punctul meu de vedere după această discuţie sunt optimist în privinţa deciziei UDMR”, a mai afirmat Orban.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.