Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce Marcel Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina, că este o modalitate de tergiversare a adoptării legii. ”Dacă cineva mă cheamă, ştiind că sunt de dimineaţă în Tulcea, la o dezbatere în Comisia Juridică, o face în mod perfid”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta este o formă de tergiversare a adoptării legii. Eu am vorbit cu preşedintele Senatului, în care mi-am exprimat foarte clar argumentele care au stat la baza elaborării proiectului şi solicitarea de a fi adoptat cât mai repede în forma care a ieşit de la Camera Deputaţilor. Camera Deputaţilor a adoptat-o foarte repede şi cred că şi Senatul trebuie să proceddeze la fel”, a declarat, vineri, laTulcea, premirul LudovicOrban, întrebat ce părere are despre faptul că Marcel Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina.

Orban a mai explicat că a dispus prezenţa reprezentanţilor Guvernului la dezbateri, acest lucru fiindu-i solicitat.

”Dacă cineva mă cheamă, ştiind că sunt de dimineaţă în Tulcea, la o dezbatere în Comisia Juridică,  o face în mod perfid”, a adugat premierul.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Ludovic Orban şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile din Senat şi să stea faţă în faţă cu reprezentanţii CSM şi organizaţiile neguvernamentale de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

El a precizat că „virusul nu are culoare politică”, însă „prostia, neputinţa şi lăcomia sunt vopsite în galben”.

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică „atât timp cât va fi nevoie”. El a precizat că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus că începând de sâmbătă va fi convocat plenul Senatului.

 
Senatul este for decizional pe proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Propunerea legislativă a fost adoptată joi seara de Camera Deputaţilor, prim for sesizat. După votul în plenul Senatului, legea urmează să meargă la preşedintele României pentru promulgare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.