Liderul Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, consideră că măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la carburanţi anunţată joi de Guvern vine prrea târziu, reprezintă prea puţin, este total ineficentă, antieconomică şi antiliberală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”După 6 luni de inacţiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate şi după ce preţurile au luat- o razna complet, s-a trezit şi coaliţia CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puţin! Total ineficent! Antiecomic şi antiliberal! Fără efectele scontate! Dar sigur că „tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operaţia a reuşit. Păcat că pacientul este...”, afirmă fostul premier.
El acuză că timp de 6 luni guvernul ”nu a mişcat un deget pentru a contracara creşterea preţului la carburanţi”, iar în timpul acesta, toate preţurile şi tarifele produselor şi serviciilor au explodat.

Orban susţine că de 4 luni şi jumătate a înaintat parlamentului un proiect de lege care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a preţului litrului de carburant la pompă prin ceea ce el numeşte ”soluţii liberale”, adică prin reducerea la jumătate a accizei şi reducerea TVA de la 19 la 5%.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după anunţul Guvernului, referindu-se la alte soluţii avansate în spaţiul public pentru preţul carburanţilor, că ”reducerea accizelor este doar aşa, aparent, la îndemâna guvernelor, în realitate nu este, din cauza legislaţiei europene”.

”La accize este uşor de umblat dacă vrei să le creşti, dacă vrei să le scazi nu se prea poate sub un anumit nivel, deci discuţia aici se opreşte foarte repede şi rămâne una doar de teorie matematică”, a afirmat preşedintele.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.